Distress Oxide på ett annorlunda sätt..

Godlunch!

I dagens inlägg visar jag återigen den gamla härliga tekniken med oxides och glossy paper eller fotopapper och våtservetter!

Välj de färger du önskar av distress oxide. Observera att det måste vara oxidedynorna, det fungerar inte med vanliga distresserna.
Jag gjorde en massa olika bakgrunder med en massa olika färger. De du ser på bilden ovan är bara en av dem.

Smeta ut lite färg på ett underlag som tål färg och vatten. Jag använde Tim Holtz glass media mat, men ett craftsheet eller kanske tom en tallrik går bra.

Spraya lite vatten med en distress sprayer. Det behövs inte jättemycket. Du kan alltid tillsätta mer, ta bort är svårare.

Sen doppar du dina fotopapper upprepade gånger till du är nöjd.  Vill du kan du låta dom _lufttorka_ emellan. Tänk på att varken glossy paper eller fotopapper går så bra ihop med värmefön. Färgerna kommer se matta och tråkiga ut när du är klar, för det är så oxiderna jobbar. Men vänta ska du få se.

Här är Rusty Hinge och Speckled egg ihop med Mermaid lagoon. Den här bakgrunden är grunden till mitt kort med rosorna längre ner. När dina papper torkat tar du en våtservett eller en fuktad trasa och drar över pappret. Oxideringen kommer försvinna och kvar blir mycket klarare knalligare färger på en blank yta.

 

Sen valde jag att köra med ”Kattis teknik”. Man kör sitt papper i en embossingfolder och inkar in den ena sidan svart. Jag använde Versafine Onyx Black.
Kika in hennes inlägg så förklarar hon så himla bra!
Jag använde Rose Bouquet från Altenew. De foldrar som fungerar bäst är de som har en del ”tom yta”.

Bokstäverna är Altenews Mighty Alphabet. Såå snygga och användbara. Jag stansade ut bokstäverna ur ett papper med liknande färger och limmade fast på kortet.
Ovanpå la jag ett lager glossy accents.

En liten närbild. Visst blir det läckert?

Här är samma teknik och princip men jag inkade inte in min embossingfolder. Utan istället gned jag in lite Lunar paste i färgen Shooting star.

 

Happy stansade jag ut i Metallic cardstock från altenew som heter Brushed Copper.

Det var allt för mig idag, hoppas ni blev lite inspirerade till att texta oxides på det här sättet!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar