Bakgrunden betyder mycket!

Halloj alla härliga Pysslare!

Mig, Katti,  hittar ni numera på lördagar här i bloggen, förut var det onsdagar, men jag och Karin Åslund har bytt dagar med varandra. Omväxling förnöjer som man säger. 

 

Idag vill jag visa er en ny härlig embossingfolder och stencil från Creative Expressions.

Produkter jag använt mig av till nedan kort är:

 

Jag började med att göra bakgrunden med embossing foldern, ta valfritt cardstock som är bra att använda distress ink på och kör igenom papper och folder i din stansmaskin. Vill du veta mer om hur du använder embossing folder kan du läsa mer här.

Efter det tog jag stencilerna och färgade in först snöstjärnorna och sedan ”girlangerna”. Just dessa stenciler jag använt kommer i tvåpack så det är lätt att använda olika färger. Färgar du först in med stencilerna och sedan embossar är det inte säkert att färgen kommer exakt på mönstret, för pappret ändrar ju form när man embossar det. Så embossa alltid först, färga in sen med stencil.

Snöstjärnorna stansade jag ut i flera olika färgade cardstock, metallic cardstock och vellum, man kan lägga hur många lager man vill, jag la den största i bakgrunden och byggde sedan på. Limmade ihop dom med flytande lim, men du kan även använda dubbelhäftande tejp.

Den lilla hälsningen God Jul är en stämpel från Hänglar & Wings och den har jag heatembossat och sen stansat ut med en gammal goding från Sizzix.

Om du är intresserad av både embossingfoldern och stencilen från Creative Expressions så vet jag att fler är på väg hem. Vill du vara säker på att få ett exemplar så klicka på antingen Bevaka eller skicka ett mail till anna@pyssloteket.se med länken till produkten och beställ!

Lycka till med dina julkort, du kommer med all säkerhet få mycket inspiration framöver här i bloggen från Designteamet. Vi alla har en stor förälskelse i just snöstjärnor! Jag menar, vem har inte det?

/Katti

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar