Lika/Olika del 1 – Altrar en ask

Lika/Olika är kanske bekant för flera av er. Flera i designteamet har fått samma uppsättning med material och ska skapa utifrån det. Den här gången fick jag, Katti, och Karin aka Pyzzlot lika material. Det vi fick är följande:

Karin valde att altra och göra om en bok, det kan ni läsa om här: Lika/olika del 1: Altra en bok med vackra papper . Jag valde att altra en låda jag sparat från Glossy Box, eller jag har sparat flera därifrån, stadiga och bra att piffa till på sitt sätt. 

Jag valde att lägga lager på lager av mönsterpapper som jag rev bitar av för hand. Limmade fast och fortsatte sedan med ytterligare ett lager. Sen gick jag över med pensel som jag torrborstade på vit gesso med. Det gjorde jag för att jämna ut lite grann mellan alla pappersremsor. Då blir inte skarvarna så markanta och allt ser mer enhetligt ut. 

Efter det strök jag ut olika färger av Lunar Paste med hjälp av en spatel. En spatel är bra att använda när man vill ha det lite så där kontrollerat okontrollerat 🙂 

Färger jag använde: 

Jag nöjde mig förstås inte där, less is more är inte min melodi. More is More passar bättre ihop med mig. Därför använde jag mig av flytande embossing ink från Wow och strök lite här och där. Heatembossade sen med embossingpulver. de färger jag använt mig av är dessa:

Jag sprayade även ytan med Distress Oxide i färgerna Bundled Sage och Antique Linen. Skvätte sedan vita stänk med Dina Wakelys gloss spray. På ett av mönsterpapperna var det stora ord printade. Jag valde att klippa ut ordet You och satte sedan det som något slags budskap på lådan. Jag har även använt mig av Mini Art Stones från Finnabair som jag blandade med Lunar Paste och lite lim och satte sedan dit där jag tyckte det passade. Satte även dit några av dekorationerna som medföljde i vårt kit med material. Sist med inte minst så tog jag Distress Foundry Wax och hällde ut i strängar över locket för att få nån slags metallisk känsla. 

Lite längre fram kommer det mer från mig och Karin/Pyzzlot i den här serien Lika/Olika. Vi har lite saker inplanerade, kanske det även dyker upp en live med oss bägge i vår egna talkshow.

Önskar er härliga pysselstunder framöver!

/Dt Katti

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar