Tim Holtz Paper Dolls

Pappersdockor, klippdockor, bokmärken och allt sådant man lekte med som barn, det kan man ju faktiskt fortsätta leka med som vuxen. För vem är vuxen egentligen? Inte jag! 

Ja kanske till åldern och lagligt sätt är jag vuxen, men så tråkigt det känns. Jag ser hellre att barnasinnet göds, föds och odlas, så mycket roligare i livet då!

Pappersdockor är ett bra sådant sätt att få fortsätta leka. I det här fallet Tim Holtz Paper Dolls i serien som heter Portraits. Dom går att färglägga, klippa och forma och bygga på med olika dekorationer. På min önskelista har länge ett stämpelset från Tim Holtz stått, ett med massor med olika dekorationer man kan stämpla och klippa ut, hattar, rosetter, kaninöron med mera. Men jag får fortsätta önska mig det ett tag till. Men fram till att jag har det i min ägo så kan m an dekorera med det man har. I mitt fall olika ephemeras. 

Själva pappersdockan valde jag att måla med Distress watercolor pencils, jag ritade där jag ville ha färg och sedan tog jag en pensel med lite vatten och spred ut färgen. Jag lät det självtorka för att jag ville ha dom effekter som vattenfärg kan ge. Damen nedan fick till och med lite ögonskugga i blått.

Till bakgrund så använde jag mig av två olika embossingfoldrar och färgade in med Distress Oxide sprays, Lunar Paste och Foundry Wax. Lunar Paste är roligt att använda, man kan lägga det genom en stencil, både tjockt och tunt beroende på önskad effekt. Du kan måla med Lunar Paste om du spär med lite vatten och som jag gjorde här, jag tog på fingret och strök lätt över det upphöjda mönstret som embossingfoldern ger.

Damen här fick också en extra dekoration av en fjäril, det syns inte så bra på bilden men ephemeras (färdiga pappersdekorationer) kan man göra lite roligare genom att måla, färga in med inks eller som här, heat embossa den med clear embossingpulver. 

Bakom alla dekorationer har jag satt en bit tyg, det ger en kul effekt och extra dimension. Jag har helt enkelt köpt mig en bit oblekt bomull och här har jag färgat tyget med ungefär samma färger jag använt på själva bakgrunden. Bomullstyg är också väldigt lätt att riva, så får man så där snygga fransiga kanter. Ett litet tips bara 🙂

Här på nästa tag, med lilla tjejen, tog jag Foundry Wax istället för Lunar Paste. Den stryker man också på lätt, eller tjockt, där man önskar. Den ser inte ut mycket för världen när den torkat, men efter att man värmer lätt med en heat gun så får man en härlig effekt av metall. Foundry Max finns i fyra olika nyanser. Nedan använde jag färgen Statue.

På båda tagsen, engelska namnet för etiketter, har jag färgat in kanterna med svart, jag använde Distress Crayons, men man kan ta det man har till hands. Då får man ett lite mer inramat intryck.

Sen till det som jag nästan tycker är roligast, för det blir en liten utmaning, det är att välja färg på banden som jag sätter i hålet. Allt för att matchning ska bli komplett!

Hålet har jag förövrigt satt en öljett i för att det ska hålla bättre och för att det ser snyggare ut tycker jag.

 

Pyssla lugnt!

/Katti

Pysslotekets Instagram : https://www.instagram.com/pyssloteket

Dt Kattis instagram: https://www.instagram.com/katarinadavide

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar