Kollage, Stämplar och Lager

Det händer att jag vill använda flera stämplar på en gång. Man kanske har några att välja på liksom… Då är det perfekt att göra ett kollage. 

Här har jag använt flera stämplar från Aall and Create. Jag listar vilka längre ned.

Jag började med ett helt vitt akvarellpapper och stämplade där jag ville i olika Distress inks. Sen tog jag fram mina blending brushes och satte färg på hela kortet. Jag tog samma färger som jag stämplat med för att förstärka stämplarna. Jag la till lite brunt för att färga in kanterna. Man kan ju göra tvärtom, att man färgar in bakgrunden först,  men på det här viset så var det enklare att placera stämplarna där jag ville ha dom först.

Jag skvätte sedan lite med guld och vitt för att få kortet lite mer vintage. Det är ju dessutom väldigt inne med olika poststämplar och dies så jag tog mina Infinity dies från Hero Arts och skar ut kortet i lämplig storlek. Sen fick det bli en kortmatta med guldmetallic cardstock och även ett mönstrat papper. Alltihopa satte jag sedan på en kortbas i kraftpapper.

Till nästa kort använde jag en färdig kollagestämpel, också den från Aall and Create. Den här gången embossade jag stämpeln med guld och färgade sedan in med distress ink.

Även här använde jag sen samma dies från Hero Arts. Det är så bra när man har samma die i flera olika storlekar. Jag färgade även in kanterna för jag gillar när det blir lite mer kontraster mellan lagren. Här lag jag en matta av kraftpapper, samma som jag har till kortbasen och där emellan ett mönstrat papper.

Texterna på båda korten är från Tim Holtz som jag satte på svart cardstock och sen klippte ut för att få lite mer distans och stadga innan jag limmade dit texterna på korten.

Produktlista:

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar