Etc-tag med hjärtan i de nya Distress-färgerna

Jag erkänner, jag kollar alltid när Timpan sänder sina lajvs… kanske inte alltid direkt vid utsändning (brukar ju oftast hamna mitt i middagen) men kollar alltid in dem efteråt. Brukar alltid få mängder med inspiration om hur man kan använda produkterna. Den här gången var det lajvet med släppet av den sista distress-färgen, Scorched Timber. Vi visste ju att det skulle bli en neutral och att han hade sparat en brun till sist var kanske en no-brainer 😉 Missade du lajvet kan du se det här. Ett av de alster som jag blev extra inspirerad av var ett alster med hjärtan i regnbågsfärger. Då kom jag att tänka på, skulle det inte vara kul att göra ett alster med endast de nya distressfärgerna, som näst intill bildar en regnbåge (ja, jag saknar en ny gul men man kan inte få allt ;)). Så, för att komma ut min ”comfort zone” något så bestämde jag mig för att det här var det perfekta tillfället att våga använda en Etcetera-tag som legat i sin paket, alldeles oöppnad, alldeles för länge. Slutresultatet blev enligt nedan, men oroa er inte, jag ska visa steg för steg också;

Jag har använt mig av följande material;

Jag började med att färga in Canson Watercolor paper med de olika färgerna. Jag har använt mig av både spray och dynor när jag gjort mina hjärtan. I vissa färger har jag ink cubes, andra i Spray Stain eller Distress Oxide dynor.

Jag skar ut papper så det precis passade den lilla embossingfoldern, och gjorde sedan tekniken ink smooshing för att färga in mina hjärtan. Kolla in Pysslotekets Instagram idag så ser ni ett exempel på hur man kan göra denna teknik.

När infärgningen var klar så sprayade jag pappret på baksidan (annars aktiverar du ju färgen igen) och la det i embossingfoldern och körde genom min Big Shot stansmaskin. Genom att blöta pappret på baksidan så minskar man risken för att pappret krackelerar.

Jag fick lite varierande sprickor i mina hjärtan men använde det till min fördel genom att färga in dessa lite extra med Ground Espresso Distress ink och en mini ink blending tool. Då fick man en extra ”distressad look” på hjärtanen.

När alla hjärtan var utstansade så la jag ut dem på min Etc-tag för att se hur de skulle passa på den. Alltid bra att testa så man får plats eller om man behöver lägga till något/ändra storlek på sin arbetsyta.

Jag valde Ranger Woodgrain cardstock för att täcka min tag

Jag skar ut den i rätt storlek med en skärmaskin. De sneda hörnen längst upp gjorde jag genom att placera tagen på pappret och rita dit var kanten gick med en blyertspenna och klippte sedan utmed kanten. Pappret fick distressade kanter med Ground Espresso samt även lite infärgning på panelen och stänk. För att göra hålet längst upp så markerade jag med en blyertspenna var det behövde vara och använde sedan en ½ inch circle punch. (Tur jag kom på att jag hade en sådan, annars var jag på väg att köra pappret genom stansmaskinen med en liten cirkel-die men då har jag en känsla av att jag hade plattat till mönstret för mycket…)

Jag fäste pappret med hjälp av Distress Collage Medium och en pensel. Ranger säljer ”Distress penslar” i ett 3-pack. De är breda och superbra om man ska hålla på med t.ex Collage Medium. Glöm dock inte att rengöra med vatten efteråt annars så blir penseln sin egen installation 😉

Dags att placera ut alla hjärtan och limma, även här med Collage Medium. Jag placerade ut alla hjärtan på en gång så att jag såg vilket hjärta som skulle vara dikt an mot bakgrunden och vilka som skulle fästas ovanpå. Sedan fäste jag faktiskt texten först för att se till att jag skulle få plats med den. Sedan limmade jag de hjärtan som var fästa direkt mot bakgrunden och använde lite akrylblock med mera för att hålla dem fästa mot bakgrunden tills det torkat tillräckligt.

När det kom till de hjärtan som skulle komma upp lite grand så använde jag faktiskt en bit hopknölat papper för att ge extra stadga åt hjärtat och för att det skulle ha något att fästa i:

Det är ju ingen som ser den delen av alstret ändå 😉 Man kan givetvis använda t.ex 3D foam etc för att skapa stadga och höjd.

Texten är en Metallic Sticker (Ideo-logy) är fäst på svart cardstock i 3 lager för att den skulle bli extra stadig.

Om man vill, så kan man ju lägga till ett grått hjärta gjort med Lost Shadow också 😉 , det finns lite extra plats längst ned.

Vad tyckte du om de nya Distress-färgerna? Har du fått någon ny storfavorit? På senaste tiden så har Uncharted Mariner blivit en riktig favvo här hemma ihop med Villainous Potion och Prize Ribbon… Fast Lumberjack plaid och Salvaged patina och…. 😉

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar