Egna bakgrunder #2

Idag blir det en kavalkad med några olika tekniker för bakgrunder. Mitt förra inlägg handlade om att använda stämplar och färglägga med vattenfärg nu blir det lite mer åt mixed media hållet

Först ut akvarellpapper, Nuvo Shimmer powders och en himla massa vatten. När det torkat applicerade jag Glimmer Paste Moonstone genom en stencil,    et voilá en färdig bakgrund att dekorera på valfritt sätt.

Här har jag också använt Shimmer powders men först embossat en mönsterstämpel med clear embossingpulver. Jag föredrar varianten som kallas superfine, jag tycker den fäster bättre på alla linjer speciellt de finare blir tydligare.

Så först clearembossa en stämpel sen sprinkla shimmer powder eller liknande typ Lindy’s stamp gang Migicals. och sedan spraya vatten över det hela. Var inte för flitig med sprayflaskan spraya lite i taget och se vad som händer. Tekniken brukar kallas resist just för att det embossade står emot färgen och och får mönstret att framträda på ett annat sätt än om du använt vattenfast ink.

Tricket är att inte spraya för mycket vatten och att låta det vara tills det torkat och inte torka med fön utan självtorka. Om du vill så kan du flytta färg med en pensel men det blir snyggare om man inte petar för mycket i det. DT-Marianne är en riktigt queen på detta kolla hennes inlägg i bloggen också för än mer inspo!

Ytterligare en resistteknik med stämplade moln som clearembossats på en bakgrund av Distress Oxides och sen har jag inkblendat över det efter och sedan stänkt med vatten. Man får väldigt häftiga effekter med vatten på distressoxides!

Här har jag plockat fram min gel press och lekt med stenciler och Distress Oxides. Här gillar jag att trycka på Neenah 80 grams papper.

Inkblending med distress inks genom stencil, spraya vatten över för att få reaktion. Låt torka och applicera Glimmer Paste Moonstone genom samma stencil.

Olika sätt att använda alcoholinks, med stencil, med ”blås” och alkohol och till sist på annat slags papper tror gloss från gömmorna. Jag råder dig att testa olika slags underlag med alcoinks, tex vellum och metallicpapper blir väldigt läckert.

Så här blev det färdiga kortet med mittenvarianten:

Lite mullberrypapper från gömmorna för att motivet med drinken inte ska försvinna i bakgrunden. Det funkar lika bra med collagepaper eller vellum men detta låg bredvid mig på pysselbordet. 🙂 Drink från Visible Image Cocktail & Dreams.

Sist men inte minst har jag använt en embossingfolder som jag sedan färgsatte med distressinks och stämplade lite löst här och där med en textstämpel. Till sist täckte jag det hela med ink från versamark och clearembossade hela bakgrunden.

Så här blev kortet jag gjorde med bakgrunden:

Det var det hela från mig för den här gången!

Jag upprepar det som DT-Åsa skrev igår:

”Som ni nog läst om så har Anna beslutat stänga den fysiska butiken i Stockholm den 31/8, så om ni vill klämma och känna på saker får ni skynda er dit. För oss som bor lite längre ifrån får glädjas åt att webbshoppen fortsätter att vara öppen. Det är tuffa tider nu så det gäller att vi stöttar våra butiker så gott vi kan om vi vill ha dem kvar. ”Så shoppa loss nu 😉 både i fysisk butik och i webbutiken!

Ha en fortsatt fin vecka alla pysslingar!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar