Lika/olika del 1: Altra en bok med vackra papper

Nu är det dags för en ny omgång av lika/olika. Katti och jag har fått en uppsättning material: Mönstrat papper från American Crafts Vicky Boutin Storyteller, Aall and Create – Ephemera – Sharp Tongues Kraft, Fancy Stickers – Rymden, Tim Holtz – Idea-Ology – Droplets Metallic, Darice – Cupped Sequins – Silver.

Katti och jag bestämde oss för att altra något, dvs återbruka/ändra något och att använda materialet vi fått och lite mixed media teknik. Idag får ni se mitt projekt och på onsdag bloggar Katti sitt.

Jag hade ett gammalt projekt med en bok som jag tyckte passade jättebra med tanke på pappersseriens namn ”Storyteller”.

Jag hade gjort om en bok till en ask genom att skära en låda i sidorna ca 1 tum från kanten. Jag limmade ihop sidorna med Mod Podge, fäste svart cardstock längs med sidorna och sedan en ram av svart chipboard runt öppningen samt på insidan av boken.

Nu klädde jag in boken med de olika papprena. Kanterna har jag kritat med svart vattenlöslig krita och sedan vaxat med guld och turkost vax från Coosa Craft Guilding Wax som går att beställa från Anna. Sedan har jag använt Dylusions Shimmer spray i svart och sand här och där, crackle accent och sprayat Shimmer Spritz Sparkle över alltihop.

I hörnen och på baksidan fäste jag metallhörn som jag hade i mina gömmor.

Förutom de medföljande dekorationerna från kitet vi fick från Anna fäste jag även de fina bladen i chipboard, på framsidan…

… och på insidan.

I asken bestämde jag mig för att lägga ett litet minialbum som jag bundit ihop med hjälp av WeRMakers Cinchtång och små diskar.

Jag får visa mer från minialbumet senare, men visst blev det mysigt att altra en bok så här?

Undrar vad Katti hittar på med sitt material? Undrar om det blir lika eller helt olika? Följ fortsättningen på onsdag och håll utkik efter om vi håller någon lajv också framåt sommaren för att visa vad vi skapar med grejerna.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar