Något färgglatt att hänga på väggen?

Jag har samlat på mig tomma canvas för att måla mina egna tavlor, men det blir snarare en växande hög av tabula rasa än egen konst på väggarna. Plötsligt fick jag en spark i baken och en färgglad idé dök upp mitt i det gråa novemberdiset – resultatet blev en rad med träd på en liten canvas:

Jag började med att grundmåla canvasen med gesso innan jag började med motivet. Gesso gör att jag har en bra grund att måla på och om jag råkar göra något misstag/kladdar på fel ställe, så kan jag ta bort det med en våtservett om jag är snabb (vilket jag också fick göra ett par gånger under processen). När grunden var torr så tog jag fram diverse olika vattenlösliga färger – Scribble sticks, akvarellfärger och gloss sprays. Jag började med den röda trädkronan, sen orange, sen gul – ja, ni fattar – tills jag hade min rad av träd. Innan jag var helt nöjd hade jag lagt på flera lager av färg och duttat lite här och där och då kunde jag rita dit mina trädstammar med en svart Poscapenna. Kullen, som träden står på, gjorde jag genom att lägga ett streck med akvarellfärg som jag sen ”drog ut” med pensel och vatten. Träden såg lite tråkiga ut, så jag valde att stänka med Dina Wakleys gloss spray över dem – Ruby över det röda trädet, Tangelo över det orange, Lemon över det gula och slutligen Lime och Fir över de två gröna träden. Min ’final touch’ blev att rita några prickar med Poscapennor vid varje träd, som om det vore rötterna på trädet.

Min signatur fick pryda motivet – även om det kanske inte blev ett mästerverk så är jag nöjd över att jag kom igång.

Pyssla lugnt!

Prolog:
Tavlan står fortfarande på mitt pysselbord och jag har inte hittat en plats för den att bo permanent på, men jag lovar, snart har den ett hem.

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar