Happy fall!

Nu är det väl ändå höst, frost på morgnarna här hos mig och nästan så jag tror snögubbarna gör sällskap med mig på hundpromenaden på morgonen. För plötsligt blev det kallt! Skönt då att man kan vara inne och pyssla och inte känna sig ”tvungen” att vara ute och fixa med massa trädgårdsarbete eller annat på ledig tid. 

Vad är väl roligare än att skapa med höstlöv, det är ju nåt speciellt, redan som liten så samlade man ju fina löv och kastanjer. Nu skapar jag mina egna istället för att samla ute. För att göra många löv på en gång, det är så smidigt. Jag tog ett ark Florence akvarellpapper och sprayade med olika nyanser av Distress Oxides i flera lager. Jag torkar emellanåt just för att få flera lager och sprayar med vatten lite då och då för att få effekterna som just oxides kan ge.

När jag kände mig nöjd så la jag ut både pumpor och löv, alla dessa kommer från Lawn Fawn, både det här och tidigare års släpp. Tur då med en stor stansmaskin, jag har Big Shot Switch Plus, supernöjd med den! Enda nackdelen skulle kunna vara att den ibland stansar lite väl bra, hahaha!

Jag tog och färgade in kanterna på alla löv och pumpor med Distress ink för att få en än mer hastigare känsla. Några tog jag senare och färgade in med Black Soot, men först blev det Walnut Stain. Till sånt här älskar jag att använda de små söta ink blendning tools som finns från Studio Light.

Lite guldstänk ville jag ha också, så jag tog en klick Lunar Paste och blandade med lite vatten så jag kunde skvätta ut färgen. På några löv så sprayade jag senare med Dylusion Shimmer Spray för att få ett mer skimmrigt och guldigare resultat.

Första kortet jag gjorde blev som nedan. Här har jag använt en embossing folder från Altenew och även en dies från Lawn Fawn, både texten och den lilla äppellådan kommer därifrån.

Till nästa kort har jag också använt en embossingfolder från Altenew och färgade in med Distress Ink. Texten stansade jag ut i guldgrlittrigt cardstock. Löven böjde jag till lite och fäste med foam tape i olika storlekar och till texten fick jag sätta dit foam tape och lim på olika ställen för att det skulle passa och bli jämnt.

Här har jag återigen en bakgrund gjord med en embossingfolder, som jag färgat in med Distress Ink Lost Shadow och Hickory Smoke. Texten har jag stansat ut i flera lager svart cardstock, älskar den från Lawn Fawn som heter Licorice (lakrits). Efter det här kortet hade jag ytterligare några löv kvar, men inte tillräckligt att för att skapa ett kort av, så de fick hamna i min lilla korg på skrivbordet där jag har överblivet utstansat.

 

Önskar er alla många härliga pysselstunder i höstmörkret!
/Katti

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

1 reaktion på ”Happy fall!

Lämna ett svar