Magicals ger Mosaic

Visst är det väl härligt när man hittar nya produkter att testa, leka och pyssla med. Något som är väldigt nytt i Pysslotekets sortiment är Magicals från Lindys Stamp Gang. De finns både som skimmriga och matta. Så antingen heter de Shimmer Magicals eller Flat Magicals.

Idag vill jag visa hur jag använt mig av kollektionen som heter Caribbean Cruise och just den kollektionen har inte något skimmer i sig. Men skimmer kan man ju lätt tillsätta om man vill ha, tex med andra färger från Lindys, Shimmer spray från Dylusions, Nuvo powders, Perfect pearls mfl. Ett papper av bra kvalitet som kan hantera mycket vatten är bra för det här. Jag använder mig av Cansons watercolor paper som jag skurit ned till den kortstorlek jag vill ha.

Jag började med att spraya hela pappret med vatten, därefter tog jag med hjälp av en vanlig pensel upp färgpulver ur burkarna och strödde ut där jag ville ha det. Sprayade på mer vatten och lätt det flyta runt och blandas lite. Mer eller mindre pulver ger mer eller mindre färgstarka resultat. När jag kände mig nöjd med spridningen så torkade jag pappret med min embossingfön från WOW. Den har två lägen så man kan välja hur varmt man vill ha det.

Såklart ville jag testa nya embossingfoldern från Sizzix och Tim Holtz! Så här ser det ut när man kört sitt papper en gång i embossingfoldern genom sin stansmaskin. För att kunna använda sig av embossingfoldrar så behöver man någon form av stansmaskin. Jag har en Sizzix Switch Plus och den är grymt bra så en gång genom den räcker för att få ett så här bra avtryck av foldern. 

Insåg att jag ville ha lite mer kontrast mellan ”stenarna” i mosaikmönstret så jag tog en distress dyna i färgen Black Soot och drog över ena sidan inne i foldern och körde sen pappret en gång till genom foldern. Då fick jag mörkare avsnitt mellan stenarna. Det ger också ett mer djup tycker jag till motivet.

Istället för att tänka att det var stenar som var avbildade så tänkte jag på glasmosaik och för att få det mer glaslikt så drog jag över pappret med en embossingdyna, det är som en stämpeldyna fast med genomskinligt ”bläck” som är lite klibbigt och torkar långsammare så man ska hinna få på embossingpulvret innan det torkar. Här har jag använt ett vanligt genomskinligt pulver, clear, från WOW.

Efter det här momentet så glömde jag av att fota processen, men det var dags att få ett budskap på kortet. Jag valde att stämpla på acetat som är en genomskinlig lite tjockare plast. För att färgen ska fastna så är ben stämpeldyna från StazOn att rekommendera, det bläcket fastnar på i stort sett allt man stämplar på. Eftersom jag stämplade på plast så torkar inte färgen direkt utan jag hade tid att strö över clear embossingpulver över motivet för att få lite mer effekt.

Själva stämpeln kommer från Tim Holtz och innehåller flera sådana här stora feta stämplar. Länk finns längre ned i inlägget, skicka den länken till anna@pyssloteket.se så kan hon ta hem en sån stämpel till dig. Jag satte fast acetatet med lim bakom bokstäverna och i kanterna så använde jag mig av glue dots, det är självhäftande genomskinliga små duttar. Sedan så monterade jag allt på en bit svart cardstock och sedan på en vit kortbas i samma storlek så man inte ska se det vita framifrån, men enkelt att skriva sin personliga hälsning i kortet.

Om du testar på den här tekniken så tagga gärna #pyssloteket på instagram eller dela gärna din bild i snacktråden i vår Facebookgrupp.

Ha en härlig dag!

/Katti

 

Produkter jag använt:

Magicals Caribbean cruise

Penslar

Acetate

Sprayflaska

Embossingdyna

Clear embossing powder

Skärmaskin

Embossingfön/Heat tool

StazOn stämpeldyna

Canson Akvarellpapper

Mosaic Embossingfolder

Stansmaskin Sizzix switch plus

Distress Black soot

Glue Dots

Stämpel Bold Sayings – Tim Holtz

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

3 reaktioner på ”Magicals ger Mosaic

Lämna ett svar