Fruntimmersveckan – Fredrik

Fruntimmersveckan är ju egentligen ingen vecka här i Sverige, det är bara sex dagar i följd med kvinnonamn. I Finland har man varit förnuftiga och bytt ut Fredrik så där har man minsann sju dagar i rad med kvinnor. Hur svårt skulle det kunna vara?!

I vilket fall så kommer vi att fira alla dessa namnsdagsbarn med ett erbjudande per dag i en vecka (ja, alltså även Fredrik). Precis som i Midsommarbuketten så kan du maila Anna och meddela att du önskar samfrakta så behöver du inte betala frakt flera gånger om du nappar på mer än ett erbjudande. Varje erbjudande gäller från 01:00 – 23:59 aktuell dag och så klart bara på varor i lager och på nya ordrar. Ingen kod behövs, du ser rätt pris i kassan.

Idag, söndag, är det första dan och Fredrik har namnsdag. Fredrik är ett mansnamn av germanskt ursprung. Namnet är bildat av fred, ’fred’ och rik, ’härskare, mäktig’ (jämför Erik). Betydelsen är ungefär ’fredsfurste’. Det har burits av kejsare och kungar från Det heliga romerska riket, Tyskland, Österrike, Preussen och Skandinavien.

Fredrik var ett av 1970- och 1980-talens starkaste modenamn i Sverige, men på 1990-talet planade trenden ut. Allt detta enligt WIkipedia.

Här en bild föreställande den tjusige Fredrik I av Sverige. Han är säkert, som sitt namn, hypermodern. Den där pudrade peruken… grrrrr!

 

Nåt annat som varit på modet länge är dies och die cutting. Som en konsekvens av det kan ens cutting pads bli lite slitna men frukta inte! Idag är det 20 % rabatt på standard cutting pads till Big shot så passa på att byta ut dina repiga, bananformade gamla plattor. Är dina plattor i prima skick så kan du istället spara en slant på Fiskars skärblad och/eller 3D foam tape, även de omfattas av 20 % rabatt.

Ett helt gäng roliga tips på olika tekniker hittar du om du söker på ’die cutting” i bloggen. Eller klickar på den HÄR länken.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar