Thoughts of the past – Layout

Hej allihop! Vare sig ni är lediga eller tillbaka på jobbet igen hoppas jag att ni har en bra augusti.

Idag visar jag upp en scrapbooking layout här i bloggen och med det ett litet inspirationstips på hur jag skapar en lekfull bakgrund till mitt foto.

Layouten är i A4, jag har använt ett tjockare Mixed Media papper som står emot en del kladd och väta. Bakom fotot har jag grupperat några mönsterpapper från Tim Holtz Idea-Ology, Backdrops Volume #2. Bland annat har jag använt resterna jag fick när jag stansade ut en tag till ett annat projekt. Jag gillade effekten som den skapar, den liksom ramar in fotot.

Om vi backar tillbaka till när jag gjorde bakgrunden så såg det ut såhär. Här har jag använt två olika medium från Tim Holtz Distressprodukter. Jag började med Tim Holtz Distress Grit-Paste Opaque som jag hade på genom en stencil, Dina Wakley Medias Bumps. När Grit-Pasten nästan torkat gick jag på med nästa paste, Tim Holtz Distress Texture Paste Crackle,  lite här och var med en palettkniv.

När allting torkat ordentligt lade jag på nästa lager, akrylfärg från Dina Wakley Media. Här har jag gått på med en färg i taget och använt mycket vatten för att få färgen att rinna fritt över mönstret från stencilen.

Som dekoration valde jag att använda uppstämplade blommor. Dessa är från ett stämpelset som har några år på nacken, Altenews Golden Garden. Jag ville att blommorna skulle stå ut från bakgrunden utan att ta över helt. Jag valde lila (Archival Ink, Dusty Concord) och är nöjd med resultatet.  Utöver blommorna är layouten sparsamt dekorerad med sytråd och Sparkletz från Buttons Galore. Den enda titel som blev är den lilla text-stickersen från Tim Holtz Clippings stickers.

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Lämna ett svar