Bokeh-teknik

Ni vet såna där prickar som kan uppstå om man fotograferar med oskarp bakgrund? Det (lite förenklat förklarat) kallas för bokeh. Vicki Boutin har haft bokeh-tema på sin facebooksida och jag blev supersugen att prova. Denna layout blev resultatet.

För att göra denna teknik behöver man någon slags stämpeldyna (jag använde en blandning av Altenew och distresser men allra bäst hade det varit med distress oxide), valfritt blending tool, och cirkelstansar eller cirkeldies i olika storlekar.

Börja med att göra cirklar i olika storlekar på pappersbitar, dessa kommer att användas som stenciler.

Sedan är det bara att leka loss och göra stora och små cirklar i olika färger och nyanser. Cirklarna ska överlappa varandra.

Mina cirklar blev långt ifrån perfekta men det syns inte så mycket när man lägger till foton och annat.

Det krävdes inte så mycket mer än foton och bokstäver för att göra denna bakgrund till en layout.

Jag hoppas ni har en härlig vecka!

Inläggsförfattare: Veronica

Jag bor i Linköping med min man och våra två barn. Jag scrapbookar dels för att bevara minnen och dels för att få vara kreativ. Jag skapar nästan enbart layouter och försöker dokumentera vårt galna liv med hjälp av foton, papper och dekorationer.

1 reaktion på ”Bokeh-teknik

    Eva Svensson Kjellstedt

    (24 februari, 2022 kl. 11:52)

    Så fint, måste pröva!🙏

Lämna ett svar