Bokeh-teknik på annorlunda sätt

Minns ni sist jag bloggade då jag visade hur man kunde göra en bakgrund med bokeh-teknik? Idag vill jag dela en annan teknik för liknande effekt. Även denna gång kommer inspirationen från Vicki Boutin.

Här är den färdiga layouten. Jag hade så himla kul när jag skapade denna. Dekorationerna är urklippta ur ett papper ur Vicki Boutins ”varm wishes” paperpad.

Basen till bakgrunden är skapade med Vicki Boutins art crayons. Dessa finns inte i ordinarie sortiment men man kan maila Anna för att beställa dom. Vill man arbeta med något man har fungerar tex distresser alldeles utmärkt.

Med art crayons är det enklast att måla lite med kritan på en bit plast eller ett akrylblock och sedan plocka upp färgen med ett blending tool eller liknande.

Sedan har jag haft på olika nyanser av blått och grönt som jag har ”blendat” tills jag kände mig nöjd, jag täckte hela pappret.

Nu är det dags för själva cirklarna. Jag använder mig av samma blending tool som tidigare och vanlig vit akrylfärg. Stencilera har jag gjort själv med cardstock som jag har stansat ut hål i olika storlekar i.

Cirklarna ska överlappa varandra och vara i flera storlekar

Ett bra tips är att låta de första cirklarna torka innan man lägger på nästa lager annars fastnar stencilen lätt i färgen och det blir kladdigt och svårt. Detta var det svåraste av hela processen för mig. Jag är så enormt otålig och har svårt att vänta men jag använde embossingfönen för att torka så gick det snabbare.

Detta är en så himla rolig teknik. Hoppas ni blir sugna på att prova.

Inläggsförfattare: Veronica

Jag bor i Linköping med min man och våra två barn. Jag scrapbookar dels för att bevara minnen och dels för att få vara kreativ. Jag skapar nästan enbart layouter och försöker dokumentera vårt galna liv med hjälp av foton, papper och dekorationer.

Lämna ett svar