Layout med distress ink och spillbitar

Idag visar jag en layout i färgglad tappning tillsammans med ett gammalt foto på min farmor och hennes syster.

Vit cardstock får starta i botten, de svarta remsorna är spillbitar från ett av mina favoritpapper just nu från American crafts. Jag river och klipper remsor av papper från en gammal bok jag har här hemma, flätar och limmar på plats som jag vill ha det. Ovan remsorna tar jag Dina Wakleys stencil; bumps, en palettkniv och lite clear gesso. När gesson torkat drar jag på lite distress ink; black soot.

De fyrkantiga rutorna skär jag till i storleken 5×5 cm av vit cardstock. Sedan lägger jag rutorna direkt på en distress ink dyna och trycker till. Jag valde färgerna saltwater taffy, salvaged patina och mustard seed. Stämplade texten systrar med bokstavsstämplar från hÄnglar och Wings.

De svarta blommorna är tissue paper från Dina Wakley som jag fäst med Primas soft matte gel. Lite ostduk som dekoration. I mina gömmor hittade jag lite bokstavs och glaspärlor som jag trär upp på tråd och limmar på plats.

Önskar dig en trevlig fortsättning på påsken!

Tack för att just du tittade in!

// Jenny – vitatulpanencreates

Inläggsförfattare: Jenny

Älskar pyssel och handarbete i de flesta former, finns det nåt bättre än att få skapa med händerna?! Tror inte det! Har scrappat sedan 2008 och tekniker och produkter har växlat genom åren. Växlar klet och kladdig mixed media med papper och sax, välkommen att följa min resa här på Pyssloteket!

Lämna ett svar