Scrapbooking i 6×8 format

Idag tänkte jag slå ett slag för det mindre formatet i Scrapbooking; 6×8 tum. Scrapbooking kan ju såklart ske i vilket format som helst. Men 6×8 är stort ungefär som en vanlig anteckningsbok och det är rätt trevligt och behändigt att berätta sin historia på upptäckte jag.

Jag har länge tyckt att det är lite avskräckande med det stora 12×12 tums formatet. Även om jag nu börjar hitta hem i det finns det en tröskel hos mig. Så jag tänker att som mest kortmakare och även van vid art journaling kommer 6×8 passa mig utmärkt.

Om du liksom jag är nyfiken på att testa kan jag verkligen varmt rekommendera Simple Stories Sn@p Flipbook album. De är små och nätta, bra pris på och om du inte tänker göra så många (du kanske inte fastnar för formatet trots allt) så tar de inte världens plats i bokhyllan. Eller så gör du många och delar in tematiskt i olika album; ett för resor, ett för födelsedagar, osv.

Nu tänkte jag visa hur min process såg ut att ta kreera layouten.

Det började med att jag surfade på Pinterest efter inspiration och hittade denna sida där jag föll för den med bården av pappersremsor upptill.

Jag bläddrade bland mina pappersblock och bestämde mig för Paige Evans Go the Scenic Route. Här hittar du hela den serien med stickers och allt.

Jag skar till mina remsor och klippte ut en del moment. Sen testar jag en ungefärlig layout för att få en känsla för dispositionen. Det är ganska sällan som jag landar där jag tänkte från början så efter varje moment brukar jag lägga på kort, papper element och flytta runt tills jag blir nöjd.

Istället för att dra linjer som på layouten jag inspirerats av stänkte jag och sprayade med sprayfärger. Mina sprayer är från Lindy’s Stamp Gang (finns att beställa genom Anna) men annars är Dina Wakley ett alternativ som finns i butiken.

Sen bestämde jag mig för att lite struktur är alltid coolt och hade på lite transparent Gloss gel . Här är ett foto innan det torkat. Och ja, jag ser och det stör mig att mönstret där nere är lite snett men att pyssla handlar hela tiden om att kompensera för dina misstag så när sånt händer dig ge inte upp utan fortsätt bara framåt! 🙂

Jag kan ju som vanligt sällan bara välja ett foto så jag tweetade lite på layouten jämfört med ursprungsinspirationen.

Fotoremsan är en die från Mama Elephant, ett märke som Anna då och då tar upp beställningar från. Tagen är från Leane Creatief. Den heter Labels Vintage and straight och finns hos en leverantör som Anna tar hem ganska ofta ifrån så mejla henne på anna@pyssloteket.se om du blir lika förtjust som jag i den.

Lite dekorationer och sen voilà!

Texten kommer från American Crafts puffy stickers. Du hittar liknande här. Andra dekorationer har jag helt enkelt klippt ut från mönstrat papper. Texten ”Two peas in a pod” kommer från Creative Expressions Sentiments. Det finns flera olika set med trevliga texter. Observera att dessa inte är stickers utan man skär till dem själv och fäster på.

Jag trivdes verkligen med formatet och det kommer bli fler sidor framöver i 6×8”. Framförallt är formatet ett väldigt bra sätt att sätta sprätt på de tjusiga pappersblock i 6×8” eller 6×6” som jag kanske råkat samla på mig. ☺️

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar