4 stycken layouter, 9*12

Hej hej! Hoppas att ni har det bra och har energi nu till hösten. För mig känns det härligt att få mer ro till att skapa. Att få köpa sig lite nytt och kicka hösten!

När barnen börjar bli stora blir det allt svårare att få tillstånd att använda deras foton till layouter. Så det är bara att acceptera att jag själv får agera ”modell” mer och mer. I dag visar jag er fyra layouter som jag skurit ner i 9*12. Det är första gången jag gör mindre layouter men detta format passar mig jättebra.

I butiken hittade jag detta underbara papper från Simple Stories, Stay Sharp. Jag har använt både fram och baksida. Jag skar ut en ram och satte den gröna baksidan av pappret, bakom fotot. För att kortet skulle poppa upp mer satte jag det på svart cardstock. En stencil från mina gömmor distressade jag in med Distress Oxide Speckled egg och Cracked pistachio. Jag stämplade lite på bakgrunden och satte sedan fast min ram med foto. Lawn Fawn har ett helt underbart alfabet som heter Henry’s ABC’s. Jag stansade ut det i svart för mer kontrast.  Sedan klippte jag ut några kaktusar och satte längst ner. Det behövde piffas mer så jag stansade ut blommor och grenar från Spellbinders Cutting Dies, Be Bold Blooms.  Den går att beställa av Anna. Det är bara att maila henne.

Denna layout har två stenciler från Ranger Dina Wakley Media. Den med olika streck heter Pieces.  Den andra finns inte hemma men den heter Things that grow. Den tredje stencilen kommer från Tim Holtz och heter Speckles. För att färga in stencilerna har jag även på denna layout använt Distress Oxide i färgerna Rustic wilderness,  Twisted citron, Candied apple, Barn door och Black soot. Tillslut satte jag dit snygga bokstäver från American Crafts,

Denna layout kladdade jag loss på ordentligt. Jag blandade Dina Wakley Media gloss spray, Ruby med Simon Hurley Solar paste cross my heart. Sedan penslade jag snabbt ut det över mitt vita papper. Jag tog fram en stencil från Altenew, Brick Rosette builder och ett lite mindre vitt papper. Samma färg använde jag till detta. Då den torkat klippte jag ut den. Det behövdes lite svart kontrast så jag använde Dina Wakley Media Collage Paper, Painted Marks.  Jag duttande även ut lite Nuvo Shimmer i gult. Tillslut pimpade jag med Simple Stories, Retro Summer, Journal Bits och Tags från samma kollektion.

Till sista layouten började jag med att lägga ut två stenciler. Den ena är från Dutch Doobadoo och heter Slimline Circles. Den går att beställa av Anna. Den andra är flera år gammal och minns ej märke tyvärr. De distressades in med Distress Oxide, Black soot och Mustard seed. Sista piffet blev med American Crafts Embellishments.

Vill du se Reels hur jag gjort kommer det på insta under dagen.

Detta blev ett långt inlägg. Hoppas jag kunnat inspirera dig. Ha en jättefin vecka!

Inläggsförfattare: Stephi

I 13 år har denna fantastiska hobby funnits i mitt liv. Jag älskar stenciler och kan inte få nog av dem. De är ju den perfekta basen till mycket man skapar! Färglägger med akvarell och gör många egna bakgrunder. Är en stor fan av Oxide ink, något jag ej kan vara utan! Inte stämplar heller.

Lämna ett svar