Enkelt dekorerat med stickers, ephemera och chippisar

Ni som kikat på mina layouter ett tag kanske har märkt vilken förespråkare jag är av lagerteknik på layouter. Jag tycker att det bryter upp allt för raka linjer och skapar dimension. Med lager-på-lager kan man så in färg och mönster man gillar utan att det får ta över allt för mycket. Små godbitar som sticker fram, helt enkelt. Mönstrade papper är så klart en stor del av denna teknik, men dekorationer av olika slag är också roligt att ha med. De bidrar till olika texturer och former, skapar punkter för ögat att vila på, eller hjälper till att rama in ett motiv för åskådaren.

Det finns många designbegrepp för detta, hur man beskär ett foto eller delar in en yta i enligt ett gyllene gränssnitt, hur man skapar en visuell triangel, och så vidare. Men jag mäter sällan och är inte så bra på att förklara varför och hur, så jag följer känslan och gör det jag tycker känns tilltalande. Känns det obalanserat med färg eller tungt på en sida med vissa element, då lägger jag till något mer för att jämna ut.

På den här layouten har jag använt mig av cardstock stickers, dvs en stadigare variant av klistermärken. Här kommer en inte allt för välbehållen hemlighet: När jag limmar fast mina lager med papper limmar jag ALDRIG längst ut längst kanterna. Jag limmar alltid med ”sömsmån”, dvs en centimeter eller mer innanför. Det gör att jag sen kan peta in mindre remsor papper, eller som i detta fall, klistermärken eller andra dekorationer mellan papperslagren efteråt.

Här kommer en inte särskilt välbehållen hemlighet till: På detta vis är det väldigt enkelt att klippa sina klistermärken i flera delar och använda på flera ställen. Vips så har man ”dubbelt så många” och de räcker till fler layouter (När jag var liten gjorde jag likadant med mitt lördagsgodis. Jag SVÄR att det räckte mycket längre).

En annan typ av dekoration jag älskar för denna typ av layouter är chipboard stickers, som är självhäftande kartong med motiv. Tjocka kartongklistermärken, alltså.

Det jag verkligen gillar med att använda chipboard stickers som dekoration mellan mina papperslager är att de automatiskt tillför en tjockare dimension. Peta in en chippis mellan papperslagerna och vips har du en stadig höjd för papperna att vila på, utan att pilla allt för mycket med 3D-kuddar.

De här dekorationerna är ett sådant utmärkt sätt att tillföra en känsla till en sida, tillföra design och fina motiv och glada färger, utan att man själv behöver vara superkonstnärlig eller bra på att rita. Älskar’t! Så, här kommer några av mina favoritprodukter att använda på en scrapbook layout:

Jag upptäckte (och tog med mig hem) en hel del finingar under inventeringen i butiken förra veckan. Några var nya, några var sådana jag på något konstigt vis MISSAT. Hur?! Så, här kommer mina favoriter i shoppen just nu:

Crate Paper – Flourish – Cardstock Stickers

Pink Paislee – Auburn Lane – Accents & Phrases

 

Prima Marketing – Georgia Blues – Chipboard Stickers

 

Prima Marketing – Midnight Garden – Chipboard Stickers

 

Prima Marketing – Midnight Garden – Ephemera 1

 

 

Allt gott!

Inläggsförfattare: Jennie

Jennie
Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Kommentera