Inspirerad av Tim Holtz 12 tags

Varje vinter får jag värsta villhöver-vibbarna av Tim Holtz-grejor. Detta har att göra med alla härliga videor som produceras lagom till eventet Creativation som går i januari. Så även detta år. Timpan har dock gjort en äldre serie som heter ”12 tags” som gick under hela 10 år. Eftersom jag är lite ”sen” till showen och inte började pyssla ordentligt förrän för dryga 3 år sedan så finns det massor av mumsigt att botanisera bland där. Jag valde ut 2 tag-tutorials och gjorde helt enkelt min variant av dem baserat på mars månadstema ”Vattenlösligt”; 12 tags of 2015 – april och 12 tags of 2013 – august.

För att få steg-för-steg-beskrivning hur man gör dem, gå till Tim Holtz blogginlägg, dyk sedan ned i din pysselgömma och plocka fram dina favoritdies och stämplar och gå loss med dem. Jag har använt en del grejor som inte finns hemma i standardsortiment men, är det något som du vill ha så kan Anna ta hem det. Bara att maila och fråga om pris och leveranstid. (Något som jag var fundersam över i början var om det blev dyrare att handla på detta sätt men icke sa Nicke. Prylen får det pris den skulle ha om den var hemma i butikens vanliga sortiment.) Så, dags för lite tags.

Dessa är baserade på 12 tags of 2015 – april och använder sig av följande prylar;

Canson Watercolor paper med en tag die från Sizzix. Använde Distress Oxide i Milled Lavender och Victorian Velvet för bakgrunden, stämpelsetet Flower Garden från Stampers Anonymous för blommor och blad stämplade med Versafine Onyx black ink. Blommorna är färglagda med Distress ink i Festive berries, Picked raspberry, Vintage photo, Walnut stain, Shabby shutters och Wilted violet. Använde Sizzix Holiday och Winter word dies för orden, Tim Holtz Ideology Small talk stickers, Tim Holtz Ideology Crinkle ribbon och Nuvo Glitter drops från Tonic Studios.

Crinkle ribbon tycker jag är lite kul. Du kan färga in det med t.ex Distress ink, sedan knyckla ihop det till en boll och torka det med en Heat Tool och bandet blir då ”rynkigt”.

Jag plockade sentiments från Tim Holtz ideology Small talk stickers och ersatte ett av orden med det jag skar ut i pappret. Bakgrundspappret är från Lawn Fawns Watercolor wishes.

Nästa set av taggar är baserade på 12 tags of 2013 – august och har att göra med resor och fordon. Jag har en bunt med dies och stämplar i mina gömmor som jag velat använda länge för detta ändamål. De flesta av stämplarna nedan är från några äldre set från Graphic 45 samt även från KaiserCraft.

Bakgrunden är gjord med Distress ink Antique linen och Vintage photo (till att börja med). Sedan stämplade jag allt svart med Versafine Onyx black ink. Sedan fyllde jag i med ink blending med olika gröna och blåa nyanser, bland annat Peacock feathers och Peeled paint. Jag använde sedan Distress Oxide ink i olika färger för övriga stämplar och avslutade sedan med lite Vintage Photo runt kanterna.

Sentiment ”Every adventure is worthwhile” kommer från ett Tim Holtz Stampers Anonymous set som heter Natures wonder.

Har även använt Crinkle ribbon till dessa taggar. På dessa så har jag först stämplat med Versafine Onyx black ink och sedan färglagt dem med Distress ink Peacock feathers och Peeled paint.

Bilen och tåget är färglagda på samma sätt. Jag skar först ut dem i Canson Watercolor paper. Sedan gjorde jag ”ink smooshing” med Distress Ink Black soot och Peacock feathers. Jag ”badade” båda figurerna många gånger i färgbadet och torkade dem med min Heat Tool emellan för att bygga upp färgen. När jag var nöjd med färgen så la jag sedan 3 lager med clear embossing powder över dem. Jag tryckte helt enkelt hela figuren mot Versamark-dynan, hällde på clear embossing powder och värmde upp det. Lät den svalna något och repeterade sedan igen. De fick en häftig glansig finish.

Kolla gärna in fler av Timpans tutorials i hans blogg. Det finns massor med inspiration att hämta där, för att inte tala om, olika sätt att använda alla produkterna i Distress-utbudet.

Inläggsförfattare: Marianne

Marianne
Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera