All you need is love – shadow box

Hej allihop! Susanne här igen. Som jag kanske gjorde klart för er i mitt förra blogginlägg så är kortvikningar och interaktiva kort något jag aldrig pysslar med. Det finns såå mycket superhärliga och jätteläckra kort att göra men nej, inte jag. Ärligt talat så trodde jag att jag inte skulle göra något temainlägg den här månaden utan bara låtsas som ingenting och köra min grej. Så förstå min chock-känsla när jag efter jag gjort min påsklåda faktiskt blev sugen på att göra något mer…

Det fick bli en shadow box. Jag äger inga speciella dies som hjälpmedel till sådant här så jag fick klura ut en egen lösning. Lösningen till det här kortet är superenkelt eftersom jag har vikt ihop ett likadant överdrag (tänk tändsticksask) som jag gjorde i mitt förra inlägg. Fast utan kortet uppe på då och ett hål i mitten istället. Hålet är gjort med en rektangulär die från Lawn Fawn.

Först skapade jag en mixedmedia-bakgrund på ett separat papper med hjälp av gesso, Tim Holtz collage paper och akrylfärg från Dina Wakley Media. Denna klistrade jag in i botten av kortet. Sedan dekorerade jag med ett par moln från My Favorite Things och en snutt gräs-border från Lawn Fawn. Dessa klistrade jag fast tillsammans med lite sytråd på olika nivåer i kortet för att få till djupet.

Den lilla grisen är från My Favorite Things och är färglagd med färgpennor. Text-stickersen är från Tim Holtz.

Så även om det kanske aldrig händer igen så måste jag säga att det inte alls var så komplicerat som jag trodde att arbeta med något annat än mina älskade färdiga kortbaser. Och faktiskt ganska kul.

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Lämna ett svar