Tror du på enhörningar?

Alltså, det klart man måste ha lite barnslig fantasi kvar och tro på enhörningar – eller i alla fall skapa lite med dem! Stämpelsetet Believe in Unicorns från Visible Image finns såklart i min stämpelsamling hemma och idag tänkte jag visa upp ett kort med dessa stämplar. Om du går till @pyssloteket på Instagram kan du se processen när detta enhörningskort blev till. 🙂

Jag gjorde bakgrunden på akvarellpapper med Nuvo Shimmer powder i färgen Atlantis burst – en härlig turkos – genom att blanda pigment och vatten på mitt glasunderlägg och sen trycka ner pappret i färgen. Ink smooshing kallas det när inbitna pysslare pratar tekniker. Enhörningen stämplades med Altenew Obsidian ink, måne och moln med Altenew Crisp dye inks (Gentleman’s Gray heter setet).

Bakgrunden kändes lite tom när jag hade stämplat motiven, så jag lade till lite fler stämpeltryck med Visible Image De-stressed och Grunge Tones. Texten kommer från setet One Kind Word från samma tillverkare. Tyvärr finns inte alla seten i butik för närvarande, men Anna har lovat en förbeställning från Visible Image innan augusti är slut, så är du intresserad av och vill beställa något set så är det bara att höra av dig till Anna på anna@pyssloteket.se – se till att ha med en länk till de stämplar du önskar förbeställa så blir det lätt för Anna att beställa rätt!

Såklart har jag ritat en ram med en Finelinerpenna på kortet och duttat dit lite Metallic flakes från Prima (maila Anna om du önskar beställa) som sitter fast med hjälp av Dina Wakleys Ultra thick gel medium, men vilket gel medium som helst fungerar bra till detta.

Nu laddar jag för skol-/jobbstart och hoppas på lite mer rutiner och flera stunder vid pysselbordet!

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera