Två för en med Lawn Fawns möss

Jag brukar alltid stämpla upp ett gäng med figurer när jag ändå håller på att stämpla och så var det med Lawn Fawns Snowball fight som jag visade i detta inlägget. Jag hade en hel bunt över, som dessutom vart färglagda så då var det ju bara att sätta igång. Det är inte alltid så att jag har en färdig idé vad jag vill skapa när jag börjar utan det brukar ge sig med tiden. Jag gillade konceptet av att man fick ”två för en” och tänkte spinna vidare på detta.

Jag gjorde en ink smooshad bakgrund med distress ink i färgerna Peacock feathers och Wilted violet och plockade sedan fram Giant Happy Birthday die och skar ut så att jag kunde få ”två för en”:

På den färgade bakgrunden så monterade jag in en vit diecut och dekorerade sedan med mössen från Snowball fight och en hel mängd Chunky glitter.

För det andra kortet så använde jag mig av Stitched Snowflake backdrop för att få lite liv i den annars vita bakgrunden. Happy Birthday blev utskuret ett par gånger till i vitt som jag monterade på höjd med lim. Jag dekorerade sedan med de snöbollskastande mössen. Även här så blev det en hel hög med Chunky glitter. Det är enkelt att få fast, bara lägg ut en limsträng där du vill ha glittret, häll på glittret och tryck sedan försiktigt med fingret ovanpå så att limmet flyter ut något och glittret fastnar ordentligt. Skaka sedan av överblivet glitter och häll tillbaka i burken.

Hade även över två stycken negativ från Stitched dens i både den mindre och större storleken och kände att, det där skulle ju vara kul som antingen himmelsbakgrund eller som isrink. Sagt och gjort…

Jag tog mina diecuts och ink smooshade dem med distress ink i olika nyanser av blått. Bland annat Prize ribbon, Faded jeans, Stormy clouds, Peacock feathers och säkert lite Chipped sapphire. När man väl kommer igång med ink smooshingen så åker både den ena och andra färgen fram så det kan vara lite svårt att hålla isär.

När dessa var torra så sprayade jag även lite Sheer Shimmer spritz Sparkle över så att de riktigt glittrade och monterade dem på bakgrunder utskurna med Stitched Snowflake backdrop (en riktig favorit faktiskt).

Kortet till vänster fick möss från Snowball fight. På kortet till vänster så plockade jag fram Mice on ice, en favorit från tidigare år. ”Happy birthday” har jag tagit från setet Happy, happy, happy.

Så här blev korten med de lite större ”Stitched dens”. Mice on ice är det som får vara frontfigurer här ihop med bokstäver från Henry’s ABCs samt ett äldre set Big scripty words som blev perfekt som isspår.

Jag brukar fortsätta tillverka julkort så här efter helgerna när man fortfarande är på ”julhumör”. Insåg dock att jag hade lite mer nytta av födelsedagskort just nu och då är det ju bara att byta texter till det som passar just nu.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar