Let it snow, let it snow, let it snow

I höstens Lawn Fawn släpp så kom ju urgulliga setet Snowball fight och med tanke på att det faktiskt varit en ganska vit och kall december så vart jag väldigt inspirerad att skapa med denna. Sagt och gjort, jag plockade fram följande snöpassande produkter från Lawn Fawn;

Sedan vart det även distress ink i färgerna Peacock feathers, Salvaged patina och Wilted violet. Jag färglade bilderna med alkoholbaserade pennor och använde även en limpenna för att få glittret på rätt plats.

Jag älskar när man kan få ut 2 av 1 när det gäller dies så först så gjorde jag min bakgrundspanel med distress ink och Ranger Watercolor paper. Jag ink smooshade på min craft mat, sprayade med vatten och tryckte ned pappret i färgen. Lite spray med vatten för att skapa mer vattendroppsmönster och sedan fick den torka av sig själv. Jag skar sedan ut ”Let it snow” och placerade dien så jag kunde bygga min scen under denna text.

Den utstansade texten fick lite höjd med hjälp av att jag skar ut texten igen två gånger ur vitt papper och så limmade jag ihop dessa. Jag placerade sedan texten på en vit bakgrund som vart utstansade med Snowflake backdrop die.

Figurerna fick Prisma glitter på sig med hjälp av en limpenna. Bara måla där du vill ha glittret, häll på glittret. Jag använder ett skräppapper under och brukar mer eller mindre ”dränka” mina figurer i glittret, då vet jag att jag får det på alla ställen. Jag fiskar sedan upp figurerna efter cirka 30 sekunder med hjälp av en pincett och häller tillbaka överblivet glitter i burken. Bokstäverna är dekorerade med Chunky glitter. Jag gjorde samma sak där, målade den del av bokstäverna som skulle ha glitter med limpenna, hällde sedan på glittret och hällde tillbaka det överblivna i burken. Ett skräppapper, vikt på mitten gör det väldigt enkelt att hälla tillbaka allt på rätt ställe!!

Jag stansade även ut en vit ”Let it snow” till negativet och pusslade in det i bakgrunden och satte sedan dit de lösa bitarna (från o:et, mitt emellan ”it” och ”o” samt mellanrummet vid t:et).

Figurer och bokstäver är glittrade på samma sätt, förutom att jag använda Prisma glitter till bokstäverna här för en riktigt frostig ”look”.

Ett litet bonuskort på samma tema, skapat på en digital kurs jag tog med en av Lawn Fawns designers, Jenn Shurkus. Det här setet gav verkligen mersmak. Tänkte byta ut texterna och skapa mer på födelsedagstema typ ”Happy birthday, hope your day is a hit” för de födelsedagsbarn som fyller under vintern.

Hoppas ni haft en riktigt härlig julhelg och skulle det vara så att julklapparna inte blev riktigt som du tänkt dig så kan jag tipsa om att Pyssloteket har rea nu fram till 5:e januari. Kolla in reakategorin,

Glöm inte att ha koll på öppettiderna om du tänkte besöka oss!

Öppettider nyår 2022:
Tis 27/12 11-15
Ons 28/12 11-15
Tors 29/12 11-15
Fre 30/12 Stängt
Lör 31/12 Stängt

Öppettider jan 2023:
Tis 3/1 11-15
Ons 4/1 11-15
Tors 5/1 11-15
Fre 6/1 Stängt
Lör 7/1 Stängt

10/1-16/1 är butiken stängd

Öppettider 2023:

Mån Stängt
Tis 11-15
Ons 11-15
Tors 11-18
Fre 11-15
Lör 11-15
Sön Stängt

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Let it snow, let it snow, let it snow

    […] stämpla upp ett gäng med figurer när jag ändå håller på att stämpla och så var det med Lawn Fawns Snowball fight som jag visade i detta inlägget. Jag hade en hel bunt över, som dessutom vart färglagda så då var det ju bara att sätta […]

Lämna ett svar