Tekniktisdag #37 – washitape & alfabetsdiesdies

Hej! Idag ska jag bjuda på två tips, dels ett för washitape, dels ett för alfabetsdies.

Washitape är en produkt som jag föll rätt hårt för när den dök upp på marknaden. På grund av sin utformning, det är ju liksom ”bara” tape, så ligger den rätt bortglömd i mina lådor. Jag har faktiskt tom rensat ut och sålt av alla utom favoriterna! Men man kan ju faktiskt använda washi till andra saker, t ex så här:

Jag har täckt små bitar av cardstock med taperemsor olika färger. Sen stansade jag ut bokstäver från varje färg. (Mina bokstäver heter Cole’s ABC’s och kommer från Lawn Fawn. Anna kan nog ta hem på begäran, maila henne på info@pyssloteket.se)45 (1)

Förutom washibokstäverna stansade jag även ut en uppsättning i vanlig vit cardstock. Den uppsättningen ska jag använda som guide för att få en bra placering på in kortfront; jag tänker nämligen ha en rad med ”negativa” bokstäver. Jag börjar med att planera hur jag vill ha mina bokstäver. På baksidan av de vita sätter jag lite tape med låg vidhäftning och trycker fast dem. Jag gör alltså mina negativa bokstäver först. 45 (2)

När jag sen ska stansa ut bokstäverna på fronten på riktigt så lägger jag helt enkelt diesen ovanpå de fasttejpade bokstäverna. Visst kan man stansa ut bokstäverna direkt, utan guide, men jag upplever att jag då inte har samma kontroll över vart diesen hamnar. De skär ju sällan hela vägen ut i ytterkant, t ex, så att ordet inte blir riktigt rakt. För mig fungerade det ypperligt att stansa genom kortbasen med det extra lagret papper men vill man vara på den säkra sidan kan man lägga in en shim (alltså en extra bit cardstock eller liknande för att göra det tjockare och öka trycket på diesen). 45 (3)

Jag fick inte plats med alla tre på en gång så jag fick göra H & J först, sen E. Kom ihåg att om du väljer en bokstav som t ex O, som har en mittendel, kan det vara bra att spara den och montera in i mitten. 45 (4)

Och så här blev mitt färdiga kort. Jag använde bara två uppsättningar av mina washibokstäver + den negativa varianten. Jag dekorerade med wood veneerstjärnor som jag färglade med en svart tuschpenna och ett par remsor washitape. Hela fronten är monterad på dekorgummi ovanpå den svarta kortbasen.
45 (5)

45 (6)

Tack för titten! / Babsan

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

0 reaktioner på ”Tekniktisdag #37 – washitape & alfabetsdiesdies

    maringols

    (19 maj, 2015 kl. 09:14)

    Vad fint! Tack för tipset, äntligen kan jag få mer användning för mina washis…
    /Marie

Lämna ett svar