Modifiera dina dies!

Idag tänkte jag visa hur du kan modifiera dina dies så de kan användas på ett annat sätt än det var tänkt.
Ibland har man ju en die med helt rätt form, bara lite fel storlek. Jag tänkte idag visa hur du kan förstora en die!

IMG_4053_iphone

Här är min die och den text jag skulle vilja stämpla på det utsansade. Tyvärr kommer det inte få plats. Men misströsta icke…. if there is a will there is a way…

IMG_4054_iphone

 

Placera din die på pappret och fäst den med lite tejp. Placera sedan allting så att den del av din die som du inte vill ska skära igenom ligger utanför skärplattan. Jag fäster även pappret i plattan med en tejpbit för att försäkra mig om att det ligger stilla.

IMG_4055_iphone

 

Såhär ser det ut när det gått igenom maskinen. Nu börjar det pilliga, att passa ihop din die kant i kant med det som redan är stansat. Tejpa fast.

 

IMG_4056_iphone

 

Nu placerar du allting på skärmattan igen och tejpar fast. Samma sak denna gång. Den del av din die som inte ska stansa ut placerar du utanför skärplattan.IMG_4057_iphone

Såhär blev det färdiga resultatet! Inte helt perfekt i kanten men det kan man jämna till med en sax. Som ni ser på mitten borde jag förskjutit min die liiite längre utanför plattan. Nu har jag ett ”stygn” ner på mitten som jag egentligen inte ville ha där. Det här är såklart enklare med dies som inte har en ”stitched” ram på insidan.
Ett enkelt sätt att modifiera dina dies. Sen fungerar det såklart inte på alla. Prova och lek! Ha kul!

MalinT

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar