Nya embossingfolders

Var det nån som noterade de vackra embossade bakgrunderna på två av mina kort i förmiddagens inlägg? Det är We R Memorykeepers som kommit med en ny modell av embossfolders, ”Next level” kallas de. De är lite större till formatet och jag bara älskar stödlinjerna! Jag gillar ju raka grejer, vettni.

wrmk (1)

Den stora behållningen med dem är dock att det präglade motivet blir såååå mycket snyggare än med en vanlig gammal embossfolder, det blir nästan tredimensionellt, med fina, rundade övergångar. wrmk (2)

När de dök upp på marknaden så blev jag först lite ledsen i ögat för jag trodde att de var för breda för min Cuttlebug men se på fanken! Med minsta möjliga marginal så går de faktiskt in! wrmk (3)

De är lite tjockare än traditionella folders så det gick inte med den ”vanliga” uppsättningen plattor (A+B+B) men efter lite experimenterande så kom jag fram till att för mig så funkade A + C och sen två lager tunn plast bäst (jag har sparat plast från stämpelset). Ja det knakade. Ja det var rejält motstånd. Men det gick och det blev ett djupt och fint avtryck. Alternativ 2 är att använda A + B och sen vika ett cardstock några gånger för att fylla ut men jag tyckte inte trycket blev lika snyggt.

Om du istället har en Big shot eller nån annan typ av maskin så kan jag tyvärr inte vara behjälplig men om vi ber snällt så kanske DT-Malin slänger in ett inlägg om hur hon gör?

I skrivande stund så finns dessa varianter hemma:

http://static.inlinkz.com/ppr.js

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar