Tutorial på Shaker Cards på "mitt" sätt!

Idag tänkte jag visa hur enkelt ni kan göra Shaker Cards på ”mitt” sätt! Glöm alla små 3d kuddar eller piller med 3d tejp! Jag gillar när det är enkelt och att du dessutom får en stadig och snygg yta! Hemligheten är Dekorgummi eller Mossgummi som Anna har i butiken till ett mycket fördelaktigt pris! 10 A4 ark för 49 kr!

2016-tut-1

För att inte detta inlägget skulle bli en kilometer långt har jag klumpat ihop bilderna. Ni läser bilder från vänster till höger och börjar uppifrån.

  1. Skär till dina kortstommar och framsidor. Jag använder mig av samma storlek som kortstommarna ni hittar i butiken som är 10,5×14,8 cm. Jag gör mina framsidor några mm mindre än kortstommen så får ni en snygg ram runt.
  2. Skär till Mossgummit ett par millimeter mindre än era mönstrade framsidor. Man vill ha den stadiga baksidan så gör de inte så mycket mindre.
  3. Välj vilket format du vill ha på ditt fönster. Jag har använt Stitched Rectangles från Lawn Fawn. Både small och large. Stansa ut den mindre rektangeln i ditt framsidepapper och i Mossgummit. Ta fram det papper du vill göra din ram av. Jag har valt vit cardstock. Stansa ut en ram med dies från både small och largeförpackningarna. Då får du en snygg lagom smal ram. Nu väljer du också vilket papper du vill ska synas genom ditt fönster. Jag har valt ett ljusblått papper med snöflingor på. Mina papper jag använder här kommer från Echo Parks I LOve Winter.
  4. Kontrollera att allt passar ihop!

2016-tut-2

5. Dags för själva fönsterglaset! Jag använder plast till Overheadmaskiner. Om du som jag vill Heat Embossa på din framsida göra du det innan du fäster plasten. Annars kan den blir bucklig. Skär eller klipp till plasten lite större än ditt fönster så du kan fästa det ordentligt.

6. Du kan med fördel använda ett pulver från ek tools på plasten så fastnar inte dina dekorationer lika lätt sedan.

7. Fäst plasten med dubbelhäftande tejp.

8. Fäst Mossgummit mot plasten med dubbelhäftande tejp. jag tycker att det fäster bäst med tejpen. Det är ju viktigt att inget smiter mellan här! Däremot fäster Mossgummit bra mot papper så där använder jag Tacky Glue.

2016-tut-shaker-3

9. Jag använder ett sött set från Lawn Fawn. Innan jag embossar min text använder jag återigen pulver från ek tools. Här blir det verkligen en stor skillnad på resultatet efter pulver tycker jag! Pulvret fastnar bara där det ska.

10. Jag fick ett perfekt resultat!

11. Nu är det dags att bygga din scen i fönstret. Jag använder dies från Lawn Fawn som heter Puffy Cloud Border. Även om det är moln passar de perfekt som snöiga berg också! Måtta med framsidan på kortet så allt hamnar snyggt i ditt fönster. Jag drar ännu en gång med pulver från ek tools på bergen. Sedan lägger jag en lite näve med paljetter i passande färger. Ni hittar flera fina varianter i butiken.

12. Sist så lägger ni på Tacky Glue runt alla kanter och försluter scenen. Och vips har ni er ett läckert Shaker Card!

2016-lawn-fawn-unicorn-chri

Jag kände att kortet blev lite tomt så jag lade till två snöflingor. Att göra Shaker Cards är otroligt roligt, enkelt och effektfullt! Hoppas att ni också vill testa nu! Det går jättebra att ställa frågor i kommentarsfältet så svara jag! Kram från DT Ullis aka LillBlomman!

dt-logga

https://static.inlinkz.com/ppr.js

Inläggsförfattare: ulrikablomfelt

0 reaktioner på ”Tutorial på Shaker Cards på "mitt" sätt!

    Juliga Shaker Cards | Pysslotekets blogg

    (3 november, 2016 kl. 06:20)

    […] Mitt nästa kort var lite klurigare att göra då själva shaker fönstret ligger utanpå mitt fyrkantiga bakgrundspapper. Jag har gjort en scen de söta Pingvinerna från Lawn Fawn och en die som heter Hillside Border. Jag har använt Stitched Square och Stiched Circles till bakgrund och ram. Nu hoppas jag att ni också vill testa Shaker Cards! På lördag kikar jag in igen här och visar ytterligare två Shaker Cards. Vill du hitta till min tutorial finner du den här! […]

Lämna ett svar