Miiiissstiiii is coming tooo toooown!!

Ja! Ännu en sak vi i DT-teamet tjat….ehmm… rekommenderat Anna att ha i sortimentet. De är på väg i en låda just i denna stund, kanske det är idag de kommer fram?!

misti<3
Jag kommer visa fyra kort idag. Alla är tillverkade med stämplar från Penny Black. Personligen tycker jag att den här typen av kort är myyycket lättare att göra tillsammans med en MISTI. Jag ska försöka förklara varför.

88363257-origpic-e2f27b

Den här stämpeln till exempel. Eller andra stämplar med stora solida ytor kan vara svåra att få bra vid första stämplingen. Det svarta täcker inte överallt, inte sällan saknas det en fläck i ”mitten” av ett stor solid yta. Med MISTI är det superenkelt att inka stämpeln lite mer och stänga locket en gång till. Man behöver inte ens tänka. Man vet att avtrycket kommer på exakt samma ställe igen.

img_9166_iphone

Andra tillfällen är det som ovan. Man har jobbat i _timmar_ med ett kort. Man är nöjd. Sen ska man stämpla en titel eller en hälsning… och man fuckar upp allting…
Med MISTI är det helt lugnt. Jag kan i lugn och ro placera min stämpel där jag vill ha den, se till att det blir rakt, stänga locket och ”plocka upp” min stämpel och sedan inka in den för att stämpla texten. Tog det inte överallt? Inga problem… på med lite mer färg och stämpla igen. =)
Jag är himla släpphänt ibland.. och det har hänt mer än en gång att jag tappat en infärgad stämpel med akrylblock rakt ner på mitt kort. Såklart alltid med stämpeln nedåt.

Mycket text idag! Kortet ovan är Både stämplat och målat. Grunden till träden kommer från Penny Blacks Snowy Grove. Sedan har jag lagt till några träd för hand och förlängt en del stammar. Jag målar med distressreinkers, pensel och vatten.

img_9169_iphone

Wink of Stella clear efteråt är givet för att ge den där glimmande ytan som snötäcken ofta har.. =)

img_9167_iphone

Här kommer de tre björkstammarna till vänster faktiskt från Altenews set Birch Land. Den längst till höger är från PB set Nature´s  Silhouettes. Granarna från setet Prancers.

img_9168_iphone

Jag klantade till mig med maskningen. Normalt sett när jag gör de här korten börjar jag ju längst bak och jobbar mig framåt. Men vill man ha vita björkar i förgrunden duger det inte att göra bakgrunden först. Jag maskade två av träden men måste fått hjärnsläpp med de andra två. Istället för att börja om stämplade jag två stammar på akvarellpapper, klippte ut och limmade dem på plats. Gav en lite läcker 3d-effekt som tyvärr inte går att fånga på bild.
Wink of Stella på snön såklart!

img_9170_iphone

Den här stämpeln heter ”Cones & Berries”. Denna och ”Flambeau” som kommer längre ner är typiska exempel på när en MISTI är oumbärlig!
Jag kan måla direkt på mina stämpel med ex distressmarkers och stämpla en del i taget. På det här sättet slipper jag få bruna bär.
Man kan också stämpla alltihop på en gång med en ljus färg och sedan måla i alla färger i efterhand. På det första sättet går det lite smidigare.

img_9171_iphone

Närbild på kotten. Eftersom jag i det här fallet gjorde mina bakgrund först så var de ”tomma” ytorna i kotten ljust blå. Jag målade först med en vit poscapenna och la sedan lite wink of stella för att få glimmret.

img_9165_iphone

Här har jag målat i de olika delarna var för sig på stämpeln och med hjälp av MISTI fått allting på rätt ställa varje gång.
Sedan kräver det såklart en del efterarbete med skuggning och gränser. Men det hjälper massor. Jag är nog lite kär i min MISTI när jag tänker efter… 😉

malint

https://static.inlinkz.com/ppr.js

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

0 reaktioner på ”Miiiissstiiii is coming tooo toooown!!

  Cirana

  (27 oktober, 2016 kl. 16:40)

  Slog till och köpte en Mini Misti för två månader sedan och det är nog ett av det absolut BÄSTA pysselrelaterade köp jag någonsin gjort. Förstår inte hur jag klarat mig utan den!
  Den är précis så AMAZING som jag hade förväntat mig och kan verkligen rekomendera all att köpa den.
  Kan till och mig tänka mig att investera I den stora Misit:n eftersom jag ibland upplever MMINMISTI som lite liten, fast den är perfekt för kortmotiv!
  KÖP!!!!

   pysselmalin

   (27 oktober, 2016 kl. 17:21)

   Eller hur!! Jag använder min mer och mer, den här , skärmaskin och bigshot är mina lätt bästa köp! <3 Jag har orginal och tycker den är perfekt i storlek!

  karinsg

  (27 oktober, 2016 kl. 18:41)

  Så himlarns läckert Malin!

  annastenman

  (14 november, 2016 kl. 12:18)

  Såååååå vackra kort!!!

  Vinterkramen Anna

Lämna ett svar