Gelli Plate!

Allt snack om att bete sig som treåringar/tonåringar och skrika till vi får som vi vill? Well. Det fungerar! 😀
I butiken hittar ni numera inte bara stämplar från Lavinia och en ny bättre brayer. Ni hittar också gelli plate.
Ska jag vara helt ärlig hade jag hört talas om gelli plate men inte lagt någon större notis om dem. Jag skapade ju inte ”så” och såg inte användningsområdet alls.
Sen trillade jag över Stayces videos om hur hon gör sina bakgrunder till sina Laviniakort.
Sen trillade jag över youtube videos om hur de an användas ihop med akrylfärger.
Resten är historia.
Idag visar jag ett kort där bakgrunden är uppbyggd med gelli plate och akrylfärg.

img_9974_iphone

Man rollar ut färgen med brayer på sin gelli plate, lägger sedan pappret över och plockar upp den. Jag bryr mig inte om att göra ren den emellan utan kör sedan på med nästa lager.

Vad är då skillnaden mot att jobba med lager direkt på pappret undrar den uppmärksamme?
Den största skillnaden tycker jag är att man får så oerhört tunna lager (självklart beroende på hur mkt färg man rollar på!).
Jag har heller inget behov av att använda mig av akvarellpapper, vanligt cardstock går toppen och det rullar inte ihop sig och tappar formen.

img_9975_iphone

På det här kortet har jag gjort 3 lager. Först ett med mörkare blått. Sedan ett med turkost där jag lagt en stencil ovanpå. Jag lät stencilen ligga kvar en stund innan jag tog bort den, den tog då med sig lite av färgen.

Sedan rollade jag på orange igenom en stencil. Jag gillar att man får liksom ”dubbelkonturer”. Dels av den färg man rollar på och dels av det som uppstår när man tar bort stencilen.

img_9976_iphone

Grattisdien kommer från RoxStamp, slut just nu men kommer igen! Jag har monterat cardstock på foam med stick-it på baksidan innan jag stansade ut. På det sättet blir det busenkelt att montera sedan. Inget kladdande med lim.
Jag använde distress ink blending tool och gjorde en toning på det utstansade med spiced marmelade distress ink.

På födelsedagen har jag stämplat med Harrods ABC från Lawn Fawn.

Hoppas det här kan inspirera till att prova! Det fantastiska tycker jag är att det ”blir som det blir”.. man får de mest häftiga effekter där man minst anade det.

malint

 

https://static.inlinkz.com/ppr.js

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

0 reaktioner på ”Gelli Plate!

  kerstin462kesu

  (2 februari, 2017 kl. 09:00)

  Intressant! Jag är inte riktigt där än, men jag antar att jag kommer dit (till Gelli plate alltså). Fråga: Varför använder du och så många andra skickliga kortmakare Stick it istället för dubbelhäftande tejp? När jag stansar ut tunna eller detaljerade dies, brukar jag köra på dubbelhäftande tejp direkt för att slippa kladda med lim. Är Stick it bättre?

   pysselmalin

   (2 februari, 2017 kl. 09:21)

   Du kommer dit, alla ska vi den vägen vandra. 😉
   Jag har både stick-it och B****mas dubbelhäftande tejp. Jag upplever att stick-it är mindre seg och lättare att stansa ut när jag har både cardstock+foam+tejp. Kör jag bara cardstock kör jag ofta dubbelhäftande tejp bara.
   Så. Vid många lager tycker jag stick-it är bättre, men principen är densamma. 🙂

    kerstin462kesu

    (2 februari, 2017 kl. 14:49)

    Tack för snabbt svar! Och för klargörande. Då förstår jag. Tycker också att dubbelhäftande tejp kan bli segt om man kör fler lager än ett. Men om jag bara ska ha ett funkar det fint. Blir väl att lägga Stick it till den aldrig avslutade Köpa på Pyssloteket-listan 😉

Lämna ett svar