Fina foilen med laserskrivare och lamineringsmaskin

En sak som jag verkligen älskar med foilprodukterna är möjligheten att skriva ut egna motiv eller fraser på sin laserskrivare och sedan applicera foil på den utskriften, i alla tänkbara färger. Man kan skapa något väldigt personligt och samtidigt få det att se helt underbart glammigt och lyxigt ut!

Observera dock att detta ej fungerar med en bläckstråleskrivare, utan det måste vara just lasertoner. Har man ingen laserskrivare hemma kanske man har en på jobbet eller känner någon som har en. Det behöver inte vara nyutskrivet för att det ska funka, du kan skriva ut någon annanstans och ta med hem.

Dock behövs sedan jämn värme appliceras på motivet för att får foilen att reagera och fästa med trycket. Man kan använda en maskin som kallas för Minc, en lamineringsmaskin, eller testa att köra igenom skrivaren igen. I det här fallet har jag använt mig av en lamineringsmaskin. Jag har gjort en liten video för att illustrera detta:

 

Så här går processen till:

 1. Jag skriver ut ett motiv på min laserskrivare. Jag använde mig av ett ganska tjockt men slätt papper. Kolla vilken tjocklek just din skrivare klarar av.
 2. Lägg folien ovanpå motivet, med den finaste sidan uppåt.
 3. Lägg på en bit bakplåtspapper, fäst i ena kortändan så att det inte glider isär
 4. Kör igenom lamineringsmaskinen
 5. Ta försiktigt bort övre bakplåtsark och överbliven folie
 6. Klart! Klipp ut och använd på dina kort eller layouter!

Så här blev resultatet för mig:

På dessa två kort ville jag använda lite roliga fonter till mina titlar, och sedan monterade jag de utskrivna foliemotiven på en bit fint scrapbookpapper från mina gömmor. Till detta adderade jag stämplade motiv från Stamping Bella och Altenew som jag färglade med akvarellfärger. Jag fäste dem med distanskuddar för att få lite dimension, och rufsade ihop lite twine bakom dem för mer struktur. Slutligen skvätte jag lite rosa färg diagonal över kortet, och limmade fast små paljetter. Så här blev korten:

Hoppas detta har inspirerat och att ni försöker ni med!

Tack för att ni tittade förbi, och hoppas ni har en jätteskön söndag!

/Jennie, a.k.a. jenandtricks

https://static.inlinkz.com/ppr.js

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

3 reaktioner på ”Fina foilen med laserskrivare och lamineringsmaskin

  Annika

  (14 maj, 2017 kl. 21:07)

  Går det att använda vilken lamineringsmaskin som helst?

   jenandtricks

   (14 maj, 2017 kl. 22:36)

   Hej Annika! Lamineringsmaskinen jag använder är nog den billigaste modellen jag kunde hitta på Claes Ohlson, så jag tror inte att det är så knussligt (man kan inte ställa in olika värme eller så, den är rätt enkel). Bara man är noga med att inte exponera maskinen för något kladdigt eller klistrigt; den blir ju trots allt varm och sånt kan nog fastna i valsarna då. Så bara var noga med att ha ett skyddande lager runt ditt alster (t.ex. bakplåtspapper)

    Annika

    (15 maj, 2017 kl. 14:21)

    Tack, har också en billig hemma, och det blev så himla fint med foilierad text.
    Nu är det bara en laserskrivare som fattas 😉

Lämna ett svar