Embossad bakgrund#1

Här har jag stämplat, embossat och gjort ett mönster med läckraste bladstämpeln från Concord & 9th. Jag har använt superfine gold, liquid platinum och seafoam. Den sista har inte Anna hemma just nu men den blir mer off white.

Måste slå ett slag för de som heter superfine. Blir så heltäckade och jämnt tycker jag jämför med de vanliga, särskilt om det är skira snirkliga mönster man stämplar. Vill man ha fina tydliga krispiga upphöjningar så rekommenderar jag verkligen superfine.

Här har jag färglagt med akvarellfärg. Det är faktiskt bara att lägga på färg med olika färgmättnad/vattenmängd med en pensel och sedan låta det torka så blir det så här läckert. Blöter alltid upp innanför motivet med vatten först innan jag tillsätter färg.

På nästa kort är det embossat med liquid platinum och sedan har jag färglagt med Distress re-inker i färgerna tumble glass och chipped sapphire.

Ni ser att resultatet med akvarellfärg och re-inker blir lite olika. Det ser ut som re-inker drar ner direkt i pappret. Det gröna med akvarell har blivit mer schatterat. Det är verkligen spännande att experimentera med olika medium!

På det sista har jag också färglagt med Distress refiller, carved pumpkin och festive berries. Jag tror även att det är här man bäst ser hur himla läckert det blir med ett par sprayningar Sheer shimmer spritz över det hela som pricken över i:et.

Ses igen om en liten vecka!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

2 reaktioner på ”Embossad bakgrund#1

  kerstin462kesu

  (13 november, 2017 kl. 07:08)

  Kalasfint! Superfin stämpel och läcker färgsättning ?

   Karin

   (27 november, 2017 kl. 20:27)

   Tusen tack!<3

Lämna ett svar