Grinchen skapar…

…JULKORT!

Ja, det är sant. De kallar mig Grinchen då jag inte är så förtjust i julen och det mesta som hör den till. Dock älskar jag att göra julkort, så det har varit hög produktivitet på den fronten. Det är nästan så att jag blir lite rädd för mig själv, faktiskt. Men, när det är så otroligt kul att skapa julkort av den här sorten så kan jag bara inte låta bli.

Idag bjuder jag på två alldeles nygjorda julkort med stämplar från Penny Black, distress re-inkers/refiller, akvarellpapper och kortbaserna i storpack. Jag kan inte vara utan något av dessa för närvarande.

Tekniken jag använder för att skapa dessa små ”landskap” är inget jag kan ta åt mig äran för. Jag lärde mig av min DT-kollega Malin, som i sin tur lärde sig från Heather Telford – kika gärna på hennes videos på Youtube här. Det är en teknik som ser mycket svårare ut än vad den är – vet man bara hur man gör och i vilken ordning så är det faktiskt inte så svårt.

Jag har använt några olika stämpelset från Penny Black till dessa kort – det spretiga trädet och gatlyktan från On the Town, fåglarna och haren från Spread Cheer, fåglar från Nature’s Friends och granen från Woodland Beauty. Textstämplarna kommer från två olika set från Hero Arts – Off-beat Holiday Messages och Color Layering Christmas Tree. Alla stämplar finns inte i butik för närvarande, men det går alltid att maila Anna och fråga om det något specifikt du är ute efter – hon brukar kunna hjälpa till med att beställa hem det mesta.

Jag har monterat mina kort på svart cardstock och sen på de färdiga kortbaserna – easy peasy! Det kommer med stor sannolikhet att bli många fler såna här julkort innan julen är här, var så säkra!

Tips från coachen: glöm inte att stämpla med vattenfast dyna när du testar den här tekniken – jag har använt Versafine Onyx Black, men det funkar också bra med Archival Ink Jet Black

Pyssla lugnt!

 

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar