Nu får Big Shot jobba!

Idag bjuder jag på ett gäng chokladkort. Jag brukar ge barnens pedagoger en liten uppskattning till jul. I år blir det Marabous mjölkchoklad med polkagris i ett sk. chokladkort. Tanken är att barnen själva ska få rita en hälsning som jag klistrar på insidan av kortet.

Jag har använt en hel massa dies idag så min big shot fick verkligen jobba! Har du ingen stansmaskin kanske det är det perfekta att önska sig av tomten i år?

I butiken finns både Cuttlebug och Big Shot. Den första är lite billigare i inköp initialt, men kräver kompletterade köp av den tjockare C-plattan för att kunna köra de tunna diesen (vanligaste) och kanske den långa plattformen och långa skärplattor om man vill använda dies som är längre än 7,75 inches.
Big Shot är något dyrare i inköp men då medföljer alla plattor du behöver och dessutom alltid den långa plattformen. Dock behöver man köpa till de långa skärplattorna om man så önskar.  I slutänden blir Big Shot den billigaste. Har man ont om plats är det dock bra att veta att Cuttlebug går att sälla ihop och ställa undan på en mindre yta. 🙂

Jag valde att använda julpapper jag hade liggandes. Alla av dem är inte ens julpapper men det är det ingen som ser eller hur? Alla kommer dock från Maja Design. Underbara papper som alltid har en sida som passar, året runt!

Jag skar till ett cardstock som var 27*21 cm. 21 cm är höjden på kortet (200 grams kakor) Bigade sedan pappret på 10, 11, 21 och 22 cm. Det gör att den sista flärpen blir ca 5 cm- Det är den man viker in över chokladen. Jag skar dessutom till två bitar som var 7*5 cm. Bigade vid 3 och 4 cm. Får då en bit som har en 1 cm rygg med två 3 cm flärpar. Dessa limmade jag fast i under och ovankant för att förhindra att chokladen trillar ut.

Jag skar till mönsterpapper som var en halv cm mindre på längd och bredd än mina fram och bakstycken, och den smala flärpen på insidan! Färgade in kanterna lite med distress ink, vintage photo, för att få lite mer kontrast.

Duttade en liten pärla med stickles i alla hörnen för lite extra detaljer.

Stansade ut en hel massa snöflingor i vitt cardstock och vellum. Monterade dem lite i olika lager. Några av flingorna vet jag inte varifrån de kommer, de andra är Stitched snowflakes från Lawn fawn. Finns både i en större och en mindre modell. Superfina!

God Jul bokstäverna är en die från Lawn fawn som heter Cole´s ABC´s. Helt perfekt storlek! Jag stansade ut dem i matchande mönsterpapper och la sedan ett lager glossy accents på för att få dem att sticka ut lite mer! Äääälskar glossy accents! 😀 Det finns både i en stor flaska för storförbrukare som jag och en i en mindre flaska om du vill prova på och se om det är något för dig!

Den guldiga ramen kommer från Altenews kortkit ”New day”. Helt underbara papper och dekorationer. Det är inget Anna har hemma i butiken men hon kan ta hem om man så önskar! På Altenews hemsida kan du se exakt var kitet innehåller. Maila Anna på info@pyssloteket.se för prisinformation!

 

Glöm inte att prenumerera på nyhetsbrevet, det lönar sig alltid! 😉 Kanske särskilt i juletider?

 

Aktuella öppettider hittar du alltid längst ner på sidan i webshoppen www.pyssloteket.se

Det kan vara bra att kika där om du planerar ett besök under julhelgen, då öppettiderna kommer skilja sig från det normala.

Fredag 22/12 11-15
Lördag 23/12 stängt
24-26/12 stängt
Onsdag 27/12 11-15
Torsdag 28/12 11-15
Fredag 29/12 11-15
Lördag 30/12 stängt 
31/12-1/1 stängt

 

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar