En till liten gran att klä! – Lawn Fawn

Det finns vissa julkort man lägger lite extra tid och kärlek på, och då är Lawn Fawns stämplar med tillhörande dies perfekta. Lawn Fawn har många stämpelset med så fina detaljer, och med tillhörande dies så blir de så enkla att skära ut! Speciellt deras juliga stämplar ligger mig extra varmt om hjärtat, som till exempel ”Trim the tree” som kom för ett par år sedan.

Till dessa kort ville jag få till riktigt varma toner i bakgrunden, lite som när man tänder en varm brasa som lyser upp rummet, och för att göra sådana bakgrunder är ju Tim Holtz Distress Inks bara bäst! Här har jag använt färgerna Candied Apple, Mowed Lawn, Wild Honey, och Squeezed Lemonade. Jag har applicerat färgen med Mini Ink Blending Tools.

Squeezed Lemonade använde jag i mitten där jag ville montera julgranen, för att få lite känsla av belysning bakom granen. De andra färgerna plockade jag in från kanter och hörn. Avslutningsvis sprejade jag med Sheer Shimmer Spritz – Sparkle, en skimrande mist som jag i stort sett använder på alla mina distressprojekt.

Granen och alla tillbehör är färglagda med akvarellfärg. Att få dekorera denna lilla minigran med dessa små godbitar var så otroligt roligt, och jag är SÅ glad att jag hade diesen till hands och kunde skära ut dem så enkelt. Jag hade aldrig orkar klippa ut dem för hand och det hade inte alls blivit lika jämnt och fint.

Jag skar ut mina dies med min Big Shot stansmaskin.

Rox Stamps har en massa fina dies med svenska texter, till exempel denna snirkliga ”God Jul” med små hjärtan på. En del av dem finns kvar på rean, så passa på! Man kan använda dem flera år framöver på kort och julklappsadresser.

En liten pepparkaksgubbe fick pryda en av snirklarna där, och på ett av korten till ett par vänner som har fågel fäst jag en liten pippi som också kommer från tidigare Lawn Fawn set (”Seasons tweetings”).

Jag monterade dessa kort på stora kortbaser, 14.28×21 centimeter, för jag tycker att när man ändå lägger ner så mycket tid och kärlek på ett fint kort då kan man lika gärna slå på stort, stora kort är så härliga att skicka iväg.

Sådana här stämplar och dies kan kräva lite tid och tålamod, eftersom det blir så många småbitar, men ack så roliga de är att sätta ihop! Det blir som en liten scen. Detta skulle vara väldigt roligt att sätta ihop i ett litet tittskåp tror jag!

Hoppas nu alla har haft en synnerligen fridfull jul med klappar och pyssel. Själv fick jag en ny pyjamas i julklapp och planerar ha den på mig ända fram till 2018, och alla mellandagarna ska spenderas i mitt lilla pysselrum. Det finns fortfarande lite kvar av 2017 och julen att pyssla klart! Jag ser också otroligt mycket fram mot nästa år med nya roliga projekt och produkter, och ett helt nytt pysselår.

Tills dess: Ha det så gott!

/Jennie, a.k.a. jenandtricks

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar