Dimension på dina kort – Montera dies i flera lager

Nu är glada julen slut, och julpysselsakerna sorteras ut! De reas också ut, så passa på att kika in i butiken på julrean! Nu börjar nytt pysselår, och jag startar mitt med ett grattiskort till familjen där jag använder enkla dies för att ge dimension som en iögonfallande effekt till kortets framsida.

Märket Rox Stamps har både stämplar och dies med texter på svenska för tillfällen som jul, födelsedagar, studenten med mera, och bland annat denna enkla och raka grattis-die. Jag tycker den är en perfekt storlek (52×40 mm)för ett rektangulärt kort, och jag ville ge den lite dimension och glam, så jag bestämde mig för att bygga upp den med flera lager papper och avsluta med guldfolie på toppen.

Denna die från Rox Stamps har nummer 024.

Jag skar ut tre bitar i vit, slät cardstock och en bit i guldfolie (foil board). Att sedan limma ihop dem går ganska raskt, enklast av allt går nog med en limpenna med bredare spets, som till exempel Zigs 2Way Gluepen med chisel tip. Men har man bara flytande lim till hands så kan man dutta några gångar när det är som bredast på motivet, det behöver inte täcka hela. Var bara noga med att montera bitarna rakt på varandra. Med flytande lim har man lite ledtid så att säga, man kan hinna justera och rätta till genom att försiktigt klämma ihop sidorna med fingertopparna innan limmet hinner sätta sig.

 

Jag valde att även skära ut några löv med en die från min samling, och att göra de olika bitarna till kortet i tre olika tjocklekar. Så här ser det ut från sidan:

Till sist limmade jag fast löv och grattis på kortet. Löven fick komma in från hörnen diagonalt, och sedan klippte jag bara av de bitar stack ut utanför kanterna med en vass och stadig sax, Tim Holtz Tools – Kushgrip Non-Stick Scissors 7″. Den är sågtandad och klarar därför att klippa igenom lite tuffare material, så perfekt för folie och tjockare delar, och det gör att delarna inte börjar glida runt när jag klipper i dem.

Till backgrunden på kortet valde jag ett enkelt mönstrat papper med en ombreeffekt från ljusblått till grönt, för att lyfta fram folien och låta den skina ordentligt! Så här ser kortet ut i sin helhet:

Jag älskar den här stilen på kort: simpelt men effektfullt. Det är enkelt att få till det snyggt när man skär ut saker med ståldies, kanterna blir superfina och så ser det proffsigt ut! Kommer definitivt att göra några fler sådana här kort, och kanske variera bakgrundspappret lite. Om jag skulle välja några papper från butiken just nu skulle jag plocka ut dessa:

För vem behöver inte lite nya mönstrade papper i sin samling? Ska man göra flera kort så är de lätta att variera men några snygga enkla mönsterpapper!

Tack för titten, och glad söndag!

/Jennie, a.k.a. jenandtricks

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar