Egentligen…..

…. egentligen så borde jag göra ett inlägg som åtminstone tangerar Mixed media, det är ju liksom temat just nu. Men jag är ju inte så braaaaa på det där så jag behöver fundera lite till på min vinkling av det hela. Under tiden så firar jag. MAMA ELEPHANT IS IN DA HOUSE!!!!! (Eller, mycket av det har ni hunnit shoppa slut på men lugn bara lugn, påfyllning är på gång.)

Först ut ett 50-årskort där jag använt Birthday wishes som jag embossat i guld. Motivstämplarna kommer från ett set som heter ”Party animals”. De är stämplade, som alltid, med MementoNeenah cardstock och färglagda med copics. Bakgrunden är gjord med distress inks och siffrorna i stjärnan kommer från mitt bästa bokstavsset, ”Perfectly penned” från Concord & 9th.

Nästa kort har en annan partajande kyckling och fler tillbehör från ”Party animals”. Grenen hen sitter på är en die från Memory Box, ”Sprouting vine”, som jag stansat ut i vitt och sen färglagt med copics. Texten, embossad i vitt, kommer från mina gömmor men gillar man lite ”vassa” texter så har Hero Arts en version, ”Irreverent birthday messages”, som får i alla fall mig att fnissa högt. Åter igen distress ink till bakgrunden.

Här kommer en storfavorit: ”Little dog agenda”. Alldeles lagom stora att färglägga och det ryms flera stycken på ett kort om man vill. Här har jag parat ihop två av hundarna med en stor, härlig text från Concord & 9ths ”Fill in phrases”.

Sist men inte minst några fler hundar inramade i en die från Lawn fawn. ”Erik” har jag stansat ut genom att göra sk partial die cutting och sen kila in 3D-kuddar under bokstäverna för att få lite höjd. Alfabetsdiesen heter Cole’s ABC’s och kommer från Lawn fawn. Själva ramen är också monterad på 3D-kuddar. Till bakgrunden har jag använt en stencil och distress oxides. (Om jag inte minns helt fel så är det färgerna Cracked pistachio, Broken china och Faded jeans.)

 

(Om du vill lära dig mer om partial die cutting kan du söka på begreppet här i bloggen. Då kommer det upp ett par, tre olika inlägg som förklarar hur man gör.)

Tack för titten! / Babsan

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar