Monoprinting + Mama Elepfant = Sant

Men, vad gör du med alla tryck som du gör med din gelpress?!?!? Den frågan har jag fått många gånger. Det är ju grymt roligt att trycka så det blir lätt…många…väldigt många…

Idag ska du få se en himla massa kort som jag gjorde helgen efter jag hade kurs i Monoprinting #2 på Pyssloteket i februari.

Bakgrunderna är gjorda med  en gelpress, olika medier mister. Spännande va och superläckert blir det, eller hur?!?

Här har jag använt gelpressen med mister och en stencil. Stämpel Hello Friend Wishes från Mama Elephant.

Här är det heavy black gesso, mister och en stencil som gjort bakgrunden. Stansade sedan ut den med Grid Window och monterade den sedan i olika nivåer med foam.

Stämpelset Friend Indeed med tillhörande die utgör kortens titel. Det utstansade är infärgat med Versafine onyx black och sedan på det övre kortet embossat med clear utee från gömmorna, går lika bra med clear embossingpulver i flera lager.

Här har jag istället ”stackat” flera utstansade ord och limmat ihop innan jag färgade in den med Versafine Black utan embossing.

Här är bakgrunden gjort med soft gel och hushållspappersmasker och distress sprays.

Det här ser ut att bara vara distress sprays utan andra medier. Stämpelsetet Up And Away från Mama Elephant och en grattisdie från Roxstamps. På bilden ser det ut som jag har byggt upp med flera men det är faktiskt precis tvärtom…

Det här är nog typ andra ghostprinten, det sista trycket jag drar för att göra ren plattan tror jag… Men fin som bakgrund blev det!

Allt går att använda om man gillar hur det blir! Stämpelsetet Carried Away från Mama Elephant användes för att slutföra kortet.

Slutligen har jag använt resistteknik med clear gesso. Ovan ett tryck med stencilen borttagen efter sprayning med distress spray. Nedan har jag använt samma teknik på notpapper från lokala loppiset och fixat till det hela med lite olika texturestämplar från gömmorna. Även här har jag använt Friend Indeed från Mama Elephant. En riktig favorit hos mig!

Alla kort är monterade på Anitas kortbaser, fantastiskt behändiga och mycket prisvärda! Jag har använt MISTI:n när jag stämplade eftersom bakgrunden inte blir helt slät när man monoprintar med olika medier och mister. Jag behövde stämpla flera gånger för att få ett tydligt och krispigt avtryck och då är MISTI:n oumbärlig.

Favoriten att stämpla titlar med är versafine för det blir extremt tydliga och krispiga avtryck men jag gillar även att stämpla archival inks särskilt för att skapa djup och dimension som i kortet ovan. De finns i så många olika nyanser alltid är det någon som passar.

Ses om en liten vecka!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

2 reaktioner på ”Monoprinting + Mama Elepfant = Sant

  Inga

  (21 mars, 2018 kl. 05:57)

  Varför är det en liten ruta med ett x, borde man inte få se bilden för det står ju text som väl hänvisar till en bild

   Anna Pyssloteket

   (21 mars, 2018 kl. 13:55)

   Hej Inga! I det här inlägget har Karin lagt in massor utav bilder (vi ser alla bilderna), om du inte ser dom så får du nog prova att uppdatera din webbläsare eller testa en annan webbläsare./Anna

Lämna ett svar