I sista minuten

De senaste veckorna har vi haft Mixed media-tema här i bloggen. Mina duktiga kollegor har bloggat allt ifrån tekniker och trix till favoritprodukter. Jag, jag har mest legat lågt och hoppats flyga under radarn – jag är ju ingen mixed media-människa. Alls. Men sen funderade jag lite. Även om jag inte gör canvaser eller art journaling eller annat ”kladdigt” så har jag ju faktiskt anammat några produkter som faktiskt faller in under MM-kategorin. Mina favoriter är olika pastes som jag använder tillsammans med stenciler. Den jag använder mest är Ranger’s texture paste, som den är eller genom att blanda den med färg och/eller glitter. Den finns i flera utföranden och vill man testa några olika så finns ett ”pröva på-kit” med opak matt, transparent matt och transparent blank texture paste. Ett tips är att också investera i ett set palettknivar, de gör det enkelt att både ta upp paste ur byttan och att lägga ut den i ett jämnt lager på stencilen.

På det första kortet har jag använt en opak paste som jag blandat med lite iridiscerande lösglitter (vilket syns irl men inte på bild). Stencilen heter ”Make a wish” och kommer från Echo park.

På kort nummer två har jag använt en urgammal stencil från TCW, (Solace TCW331 i 6″) och en paste från Prima som heter Snowflake paste. Den ”suger åt sig” av eventuell färg som finns under och den egenskapen har jag utnyttjat genom att göra en rosa bakgrund med Picked raspberry (distress oxides) vilket färgat min paste.

Hade jag velat behålla pasten vit hade jag kunnat lägga ett lager distress mico glaze eller resist spray över det rosa som ett lack. Se där! Ytterligare två MM-produkter som finns i mina gömmor 🙂

Nu känns det lite lättare i samvetet, att jag också bidragit till temat, och så ser jag fram emot nästa tema som ligger närmre min sfär: färgläggning.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar