Färgläggning

är inte min grej. Det har varit min devis lika länge som jag sysslat med den här hobbyn. Jag har ståndaktigt hävdat, nej det är inte jag…. ända tills jag för ett par år sedan upptäckte tjusningen med att färglägga stämplade, embossade blommor och fjärilar med vattenfärg. Gansai tambi är mina absoluta favoriter när det kommer till vattenfärger.

Idag kommer jag visa hur några av mina första trevande försök såg ut. I ärlighetens namn vet jag inte om det skett någon större progression över tid. 🙂 Jag är inte ute efter det perfekta utan gillar mer att leka, testa och ha roligt när jag skapar.

Att använda stämplade embossade stämpelmotiv var ett utmärkt sätt att lägga ner prestationsångesten som hängde över mig. Jag behövde inte rita egna (”fula”) blommor utan kunde utforska vattenfärg mer avslappnat. Mixed-media var en annan sådan där frigörare för mig i mitt skapande med färger och medier. Det behöver inte föreställa något, det räcker gott med att leka med färg, form och struktur.

Mina absoluta favvisar att färglägga är stämplar från Altenew men även Penny Black har passande liknande stämpelset som passar att färglägga. Jag embossar både med clear, vitt, svart och gärna i guld och silverpulver. Förutom att det är snyggt så är det tryggt med upphöjda kanter som gör att färgen stannar innanför 😉

Nog pratat, här kommer en hel radda bilder som jag hoppas kan inspirera!

 

De första tre och den sista är stämplar från mina gömmor. De andra är Persian Motifs och Magnolias for her från Altenew. Skulle inte Anna ha dem hemma så kan du alltid försöka att specialbeställa till nästa gång hon beställer.

Ses igen om en lite vecka!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

1 reaktion på ”Färgläggning

    […] är det tur att det finns hjälp att få. I ett inlägg för några dagar sedan skrev Karin om hur bra hon tyckte det var att embossa motiven innan man färglägger dem. Jag kan bara hålla […]

Lämna ett svar