Distressbakgrunder

Vi kör tema färgläggning nu i bloggen. Idag tänkte jag visa ett gäng kort där jag inte färglagt ett enda stämpelmotiv…istället har jag färglagt bakgrunder och använt stämplar som siluetter.

På alla kort idag har jag färglagt bakgrunderna med distress oxides. Jag får erkänna att jag var lite sen på bollen. Jag köpte ett par färger när de kom men använde dem inte särskilt mycket. Men så plötsligt började jag göra bakgrunder och upptäckte hur fantastiskt enkla de är att jobba med. ”They blend like butter” som Laura Bassen, en av mina favoritkortmakare, brukar säga.

De flesta stämplarna jag använt kommer från Lavinia, men Penny Black har också många stämplar som lämpar sig finfint för denna teknik.

På alla kort har jag använt dies som jag stansat ut i vanligt kopieringspapper och lagt den ”negativa delen över min kortbakgrund. Jag använder min mini ink blending tool att färga in bakgrunderna med. På det här kortet har jag även satt dit lite paljetter. Det finns så många fina mixer från Neat & tangled att välja på och jag limmar dit dem med Rangers Multi medium matte, ett måste i min pysselhörna.

Alla bakgrunder är gjorda på Neenah cardstock, ett papper som jag använder till de allra flesta av mina kort.

Texten på det sista kortet kommer från ett Altenew-set, som inte finns i butiken just nu, men de har många andra fina set med olika texter och ett set med sentiments kan vara väl värt att investera i. Ha det gott! /Hanna

Inläggsförfattare: Hanna

Crazy cat lady som pluggar till journalist och dricker oförsvarliga mängder kaffe. Förälskad i Mama Elephant-stämplar och har ett Lawn Fawn-återfall. Sjukligt begär efter 6"-block och lever efter devisen: Den som har flest prylar när den dör vinner.

Lämna ett svar