Love; slarvig färgläggning

Hej på er allihop! Nu har över halva april gått och jag gissar att det inte har undgått er att vi har ett tema här i bloggen. Nämligen färgläggning.

Jag har hållit på med den här hobbyn i många år nu och jag har provat på  och ägt det mesta när det kommer till färgläggningsmedium. Kanske inte alla olika märken och variationer men i alla fall alla olika sorts grundtyper som alkoholbaserade pennor, vattenlösliga pennor, distress ink, akvarellfärger, kritor och pigmentpennor. Jag ser fördelar med allihop beroende på vilket uttryck jag vill förmedla eller hur avancerad jag vill vara i min färgläggning. Och allt baseras ju på lust, vad tycker jag är roligast att arbeta med just nu.

Idag bjuder jag på ett par väldigt enkla kort där jag medvetet varit slarvig med min färgläggning. Det är skönt att få släppa alla måsten på färgläggningen ibland och bara leka lite. Jag tycker dessutom att det blir riktigt snyggt!

Om vi bortser från färgläggningen en kort stund så vill jag bara återigen tipsa er om Anita’s kort och kuvert. Det är verkligen smidigt att ha en bunt färdiga kortstommar med tillhörande kuvert och prismässigt slår de dem flesta andra alternativ. Dessa kort är gjorda i A6-format men de finns i flera olika storlekar.

Tillbaka till färgläggningen. På båda korten har jag använt Altenews urgulliga stämpelset Beautiful You. Jag har stämplat upp stämplarna på ett tjockt slätt papper (typ Neenah) med en vattenfast stämpeldyna. Jag har även använt Distress Markers på båda kortet men applicerat färgen på olika sätt.

När jag gjorde jordgubbarna så sprayade jag först det stämplade papperet rikligt med vatten. Sedan plockade jag upp färg från mina markers med en pensel och duttade och målade sedan medvetet både innanför och utanför linjerna. Eftersom papperet redan var blött så blödde färgen ut över papperet.

På det här kortet med päronen valde jag en teknik som kännetecknar mig vid det här laget, smooshing. Jag lyfte alltså upp utspädd färg med en plastyta som jag sedan tryckte mot papperet. Detta ger en mer okontrollerad effekt och det blir mer naturligare och spontanare färgfläckar.

I övrigt är korten lika. Den stämplade ytan fick en ram av ett matchande cardstock och dekorerades med några få halvpärlor eller paljetter. Ordet Love är en die från Lawn Fawn. Jag stansade ut varje ord tre gånger och limmade de ovanpå varandra för ett tjockare intryck. För att få ordet att framträda mer limmade jag fast dem på vellum som jag figurklippte innan jag satte fast dem med 3D-tape på kortet. Jag hoppas att jag har inspirerat till ett lite friare och lekfullt sätt att färglägga. Vi ses!

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Lämna ett svar