Söta kramar till mamma

Mors dag är i antågande, söndagen den 27 maj gäller det. Den här gången plockade jag fram ett urgulligt set från Lawn Fawn som heter Mom & Me och gjorde ett gäng med kort;

Först ut blev ugglan med bebis. Tycker den är så otroligt söt. Ugglan är färglagd med Zig Clean Color Real Brush Markers på Strathmore Bristol Smooth papper med en vattenpensel. Du kan även använda Distress markers för liknande resultat. Resten är stämplat med Lawn Fawn stämpeldynor på Neenah Classic Crest cardstock. Bakgrunden är ett mönsterpapper från My Favorite Things som inte finns i butiken men däremot så finns en bakgrundsstämpel (My Favorite Things – Bold Diagonal Stripes) som kan ge precis det här resultatet. Figurerna är utstansade med tillhörande dies.

Vi fortsätter på uggletemat med en annan design. Här har jag gjort bakgrunden med Distress inks Spun sugar och Picked raspberry direkt på kortbasen. Jag stämplade sedan det lilla hjärtat i samma färger och embossade även fjärilarna med Ranger Embossing Powder – Gold. Övriga gulddetaljer är också gjorda på samma sätt.

Från en annan panel så stansade jag ut en ”stitched circle” med en die från My Favorite Things (du kan även använda Lawn Fawns Outside In Stitched Circle) Hjärtana är stämplade med Lawn Fawn stämpeldyna och sedan heat embossad med Ranger Embossing Powder – Clear.

Stubben är stämplad med Versafine Onyx Black ink precis som ugglan. Ugglan är sedan färglagd med distress ink. Jag brukar trycka av lite färg från stämpeldynan på en bit med plast, t.ex plasten som stämplarna kommer i, sedan målar jag med en vattenpensel. Figurerna är utstansade med tillhörande dies. Allt är sedan monterat direkt på kortbasen med Scrapbook Adhesives tape runner och lite flytande lim för figurerna.

Sista korten ut är mina favoriter. Hittade lite inspiration på nätet och gjorde sedan tre varianter på samma tema fast med olika figurer, olika färgkombinationer och olika mönster.

Grunden är densamma; stämplar från Lawn Fawn Mom & Me, en stitched circle (MFT), en scalloped circle (Lawn Fawn), en happy die cut (Lawn Fawn Happy, happy, happy stämpel och die), en banner (MFT) och en bakgrund med textur. Figurerna är utstansade med tillhörande dies. Ugglorna och rävarna är målade med Zig Clean Color Real Brush Markers på Strathmore Bristol Smooth papper med en vattenpensel. Du kan även använda Distress markers för liknande resultat. Resten är stämplat med Lawn Fawn stämpeldynor på Neenah Classic Crest cardstock.

Här är bakgrunderna, happy die cut och ”mother’s day” gjorda med  distress inks Scattered straw och Picked raspberry. (Jag har stänkt lite vatten ovanpå de färdiga panelerna för att skapa det fläckiga mönstret.) Med tanke på att Distress ink inte alltid stämplar så tydligt så har jag använt mig av Misti stamping tool, det gör att man kan stämpla samma sak om och om igen tills man är nöjd. En enorm hjälp i pysselrummet!

Bakgrundspanelen är sedan körd med en embossingfolder från Darice som heter Gradiating Dots. (Tänk på på vilket håll som du vill ha det uppåtstående mönstret när du lägger i ditt papper i din embossingfolder. Min grundtanke var att ha det tvärtom men det fungerar åt båda hållen!) Allt är sedan monterat direkt på kortbasen med Scrapbook Adhesives tape runner och lite flytande lim för figurerna. Till bannern har jag också använt lite 3D foam tape för lite extra dimension.

Till detta kort har jag använt distress ink Peacock feathers och Salty ocean. Bakgrunden är också en die från Lawn Fawn som heter Stitched Windy backdrop.

Till detta kort har jag använt distress ink Shaded lilac och Dusty concord. Embossing foldern är från Sizzix och kom inkluderad när jag köpte min stansmaskin Big Shot men du kan hitta liknande embossingfoldrar i butiken.

Jag hoppas du har fått lite inspiration inför mors dag! Fördelen med att göra alster till mamma är att hon ”måste” tycka om det *smile*.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar