Sista inlägget med färgläggningstema

från mig kommer idag. Färglägga, tänker jag, behöver inte betyda att du ska måla med valfritt medium innanför tydliga eller otydliga linjer typ stämplar eller som i de gamla vanliga målarböckerna. Nej färglägga kan även betyda färgsätta…tycker jag…

Idag backar jag tillbaka och återvänder till ett inlägg från mixed mediatemat vi hade tidigare i vår. Jag ska visa hur en av bakgrunder blev till ett kort bla med hjälp av färgsättning med mister och vatten.

Närmare bestämt så ska vi se hur det blev med den här. Här ska jag precis börja täcka den med gesso.

När det torkat så var det dags för färg. Jag bestämde mig för att tömma slattarna på mister som jag har liggandes härhemma. Anna har Color Blom mister som är ypperliga till detta. Scrolla långt ner :).

Jag valde medvetet att inte täcka allt med gesso utan ville att en del skulle synas igenom (tydligen valde jag att vände på hela tagen också…)

Jag skruvar av korken och applicerar mist med röret och sprayar sedan vatten och låter färgen rinna och sprida sig. Torkar av med papper om det blir för mycket och torkar med fönen emellanåt för att kunna bygga lager. Det blir så läckert när man gör så här på en bakgrund med mycket struktur, det fastnar på olika ställen och skapar liv och skiftningar.

så här blev slutresultatet:

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar