You amaze me…

Godmorgon! Här är jag igen och idag kommer jag visa en vintag med an bakgrund gjord av distress oxide, vatten, glossy paper och distress glaze!

Jag börjar med att välja några färger jag vill ha.

Trycker ut dem lite random på ett craftsheet. Just detta är från tonic studios och heter Easy clean mat. Vitt och med en gummerad baksida som gör att det ligger stilla och man slipper jaga sitt craftsheet över skrivbordet när man pysslar. Jag älskar det!

Sen sprayar jag vatten över mina färger så det blir små droppar. Jag använder Rangers Mister bottle.

Jag doppar sedan mitt papper rakt ner i färgen, ibland doppar jag en gång till om jag missat helt någonstans.

Sen torkar jag noga med en heat tool. Det är viktigt att det är helt torrt för att kunna lägga ytterligare ett lager ovanpå!

När jag doppat/torkat några gånger och jag känner mig nöjd så kan det t.ex se ut såhär.

Nu är det dags för det roliga! Magiiiin! Plocka fram din distress glaze och ett hyffsat rent finter (eller ink blending tool om du inte gillar att bli kladdig!) Sen gnider och masserar du in distress glaze över hela pappret. Fram och tillbaka.  Gnugga/polera sedan bort det med ett torrt papper till ytan är helt klibbfri.

Här ser du före (vänster) och efter (höger). Skillnaden blir olika kraftig beroende på vilka färger man använder men som ni ser poppar en del färger upp mer och man kan nästan se de olika lagren!

Här är ytterligare några före/efter. I efterbilderna dyker det upp detaljer som inte alls syns i förebilderna.

Här är ytterligare en bakgrund jag gjort med andra färger men exakt samma teknik. Likheten är står med alcoinks. Så det här kan vara ett budgetsätt att uppnå liknande resultat!

Men nu till min vintag! Jag började med att göra en tag efter en gammal mall jag har. Jag valde svart cardstock och sprayade allting med shimmer spritz! Om ni inte har provat det på enfärgad cardstock så göööör det! Superläckert!

Jag stansade sedan ut en bit längs kanten med en die från Altenew som heter Creative edges notebook.

Cheers är en die från My favorite things. Det är även martiniglasen och tillhörande ”bubblor” för att kunna göra shakercards! Dessa heter Martini shaker window & frame, samt Martini shaker pouches. You amaze me kommer från ett stämpelset (också MFT) som heter All about you. Massa fina och stilrena texter för alla möjliga tillfällen.

Shakerbubblorna fyllde jag med lite bling som jag fått en av vän, de passade helt perfekt färgmässigt. Cheers stansade jag ut först i dekorgummi (vitt) och sedan i svart cardstock som jag sprayat med shimmer spritz.  Jag monterade dem sedan ovanpå varandra med lite matte multimedium.

Hoppas jag kunnat inspirerat er lite!
Glöm inte att kolla in aktuella öppettider innan du besöker butiken i sommar! Vore ju tråkigt om dörren är låst! HÄR längst ner på sidan hittar du dem! Vecka 30-32 är det stängt för semester!

/Malin

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar