Sublime birthday pivot popup

Jag fick i uppdrag av en kompis att göra ett födelsedagskort till en liten tjej som älskar vatten och att bada. Vad passar då inte bättre än att använda två urgulliga stämpelset från Lawn Fawn, nämligen den nya You are sublime ihop med den lite äldre Mermaid for you. Jag bestämde mig för att göra en pivot pop-up kort;

Sagt och gjort, bilder stämplades i massor och färglades med vattenbaserade pennor lika Distress Markers och en vattenpensel. Jag har stämplat på Strathmore Bristol Smooth papper med Versafine Onyx black ink.

När det kommer till seten från Lawn Fawn som har många små bilder brukar jag ofta köpa de tillhörande diesen eftersom de gör livet så mycket enklare när det kommer till att få bilderna perfekt utklippta, snabbt.

Jag började med att lägga upp designen för insidan av kortet. Jag använde mig av Lawn Fawns papper Watercolor wishes och plockade ut Peacock och använde mig av sidan med tydligare färgsättningar. Jag skar ut den med den största Stitched rectangle die från Lawn Fawn. Jag gjorde sedan en liten sandbank genom att använda samma rektangulära die från Lawn Fawn men också Stitched hillside borders. Sedan swipade jag på lite distress ink i Antique Linen och Vintage photo för att det skulle se ut som sand.

Jag placerade sedan mina rektanglar på bordet och hittade en bra placering för mina bilder. Vis av tidigare erfarenhet med pivot popup dien så ska man inte placera några die cuts i mitten av designen, varken uppe eller nere. Därför valde jag att placera mina bilder utmed botten och sidorna.

För den övre paneln blev istället bilderna placerade längst upp och hälsningen heat embossad för att inte ta någon plats. Tyckte att jag behövde lite bubblor så stämplade dessa med Lawn Fawn ink Peacock och Mermaid.

Mittenpanelen skar jag ut i samma papper som det övriga. Jag fick dock en sektion som hade lite mycket vitt så då tog jag helt enkelt och swipade på lite distress ink i Peacock feathers så blev panelen mer lik de övriga panelerna. Även denna fick bubblor på sig.

Med tanke på att jag använt en die som är A2 storlek (amerikanska kortmått) och min kortbas också har denna storlek (4,25 x 5,5 inch) så blir det lite tight när man klistrar fast dessa på kortbasen. För att lösa detta så valde jag att använda den nya Stitched Wave border på den övre panelen och stämpla några fåglar i bakgrunden (från Lawn Fawns Happy village) i Lawn Fawn ink Blue jay. Med den nedre panelen så klistrade jag fast den först, klippte av det lilla överhänget och klistrade sedan på sandbanken i rätt höjd. Sedan limmades alla färglagda bilder på.

Nästa steg är att klistra fast själva mekanismen. Jag har skurit ut den ur ljusblå cardstock och använder dubbelhäftande powertape för att det ska sitta ordentligt. Det är inte lämpligt att använda mönsterpapper för mekanismen för dessa är ofta tunnare och kommer inte hålla lika bra. När mekanismen sitter på plats så klistrar man bara på panelen och viker ihop och ut ett antal gånger för att ”träna” mekanismen att böja sig. Efter ett par gånger fungerar det klockrent. Se gärna Lawn Fawns introvideo där de precis visar hur man ska göra.

När insidan är färdig är det ju bra att ha något på framsidan också. Jag gjorde lite ink smooshing med en panel med Ranger Watercolor paper, distress re-inkers i Peacock feathers, Salty ocean och Chipped sapphire samt en Shimmer spritz från mina gömmor. Droppa ut lite (!) färg, max en eller ett par droppar per färg, på t.ex ett laminerat papper eller ett craft sheet. Spraya med shimmer spritz (eller vatten om du inte vill ha glitter) och doppa sedan pappret i detta.

Lyft upp och begrunda. Om du vill ha mer eller annan färg på pappret så doppa det fler gånger. Låt sedan självtorka för bästa resultat.

Jag använda Lawn Fawns Stitched rectangle i största storleken för att skära ut. (Det är bra att köra pappret en omgång genom en die cut maskin eftersom det ofta blir ganska buckligt efter ovan behandling.) Jag heat embossade sedan ”Waving hello” och bubblorna med Ranger Embossing Powder white Fine detail och sedan monterade jag mina bilder med lim och monterade panelen på kortet.

Efter detta badkort så är jag nu sugen på ett dopp. Är ni istället sugna på att shoppa lite efter denna bildkavalkad så glöm inte att kolla öppettiderna för den fysiska butiken på hemsidan. Annars så kan du alltid shoppa dygnet runt i webbutiken.

Glad sommar!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar