Distress oxides + glossy paper + distress glaze = SANT

Ni kanske har sett det här kortet förut…? Jag gjorde det till CCn vi hade i påsk så är ni med i Pysslotekets grupp på FB kan det hända att ni sett det där. Idag tänkte jag berätta mer ingående hur jag gjorde.

Grunden är glossy paper från Ranger och det är viktigt att det är just det. Tror inte den här tekniken funkar på andra ”blanka” papper. Jag kletade helt sonika av olika nyanser i regnbågens färger av Distress Oxides på överkanten av glossy paper. (Tror från vänster till höger candied apple, spiced marmelade, fozzilized amber, twisted citron, peacock feathers, blueprint sketch och seedless preserves)

Det var inte helt lätt att få dit färgerna som jag ville utan att de ”smutsade” ner varandra. Jag fick trixa en del och kleta av på annat först och greja lite… Sedan sprayade jag med vatten och lät det rinna. När det torkat ordentligt så masserade jag in distress glaze och torkade/putsade sedan med ett torrt hushållspapper.

Gjorde i stort sett detsamma på det utstansade GRATTIS från Rox stamps fast i omvänd ordning och det var faktiskt inte meningen… Jag tänkte fel när jag kletade ut oxides på ett akrylblock som jag sedan lade det utstansade i… Även det fick distress glaze på sig när det hade torkat ordentligt. Plättlätt och läckert resultat!

Om ni inte hittar det som jag skriver om i det här inlägget så maila  Anna frågan och produktnamn enligt ovanpå på  info@pryssloteket.se Varken distress glaze eller glossy paper fanns i webbutiken när jag gjorde inlägget så därför kunde jag inte länka.

Pyssla lugnt och kolla öppettiderna i den fysiska butiken innan du bger dig dit i sommar! Längst ner i den gråa rutan i webbutiken finns alltid de aktuella öppettiderna!

 

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar