Livet på en pinne – Semesterpyssel med Penny Black

Här kommer mitt årliga jag-är-på-semester-och-packar-ändå-pyssel-inlägg! Är man bortrest men ändå vet mig sig att man är pysselsugen när man sitter och chillar i skuggan så kan man ju antingen packa med sig MASSOR med roligheter i en liten pysselväska (det brukar jag göra) eller försöka förenkla det lite (som jag försökte detta år).

Man kan till exempel förbereda något mycket enkelt med en vacker stämpel som inspirerar en, och denna sommar blev jag helt förälskad i Flower Perch av Penny Black. Just Penny Black är ju stämplar som passar utmärkt för lite handmålade eller färglagda kort, så det fick bli planen i år!

Min absoluta färgkombination denna vår har varit Mushy Peas och Peony Blush från Dylusions. Jag kan inte riktigt få nog! Hittills har jag använt akrylfrärgerna i denna nyans mest, men nu kunde jag ju inte låta bli att även testa att färglägga med Dylusions Ink Spray i samma nyanser för att se om det blev lika härligt.

Planen var att färglägga så mycket som möjligt med dessa två nyanser, och sedan komplettera med lite akvarellfärg om det behövdes.

Pappret jag använt är ett Neenah Solar White i ca 300gr, dvs det är tjockt och stabilt, är vackert klartvitt och slätt, och går bra att färglägga på. Det är dock inte ett akvarellsfärgpapper så man kan inte riktigt använda samma teknik om man är van vid det (det vill säga ösa på lager på lager med massa vatten, man får vara lite mer sparsam).

Så jag förstämplade helt enkelt några kort med vattenfast stämpeldyna (i färgen Vintage Sepia) och tog med mig lite färg och ett par penslar. Lite sjöutsikt, mild havsbris och skön skugga under ett parasoll. Då går det utmärkt att pyssla och måla utomhus! En liten träbräda med en klämma på gjorde att inte pappret blåste iväg!

Så här blev slutligen resultatet efter lite experimenterande! Tyckte et gick riktigt bra med två huvudfärger! Jag använde EN kontrasterande ljusgul färg, (en blandning av avkvarellfärger i nyanserna Lemon Yellow Hue och lite Yellow Ochra) för att bryta av och ge lite sommarljus till motivet, och lite blått till pippifågeln, samt olika bruna till kvistar och ben.

När jag testar något nytt gör jag gärna två exemplar på en gång. Dels för att man ändå redan har alla färger framme, och dels för att man lär sig lite medan man håller på och redan när man upprepar steget på kort nummer två så gör man lite annorlunda och med lite säkrare hand. Och blir man lite missnöjd med det första kortet så brukar man i regel bli lite mer nöjd med nummer två, och då har man ju ett fint kort oavsett.

När jag skar upp pappersarket till dessa två kortytor fick jag lite över på en kant Det skar jag till och gjorde tre stycken ATC-kort av, som jag också målade idag. De kan behöva piffas lite för att bli klara men älskar hur de ser ut redan nu! Pappa undrade vad det var för något, och jag beskrev det som hockeykort för pysslare. Det stämmer väl någorlunda? Fast SÅ mycket roligare! Vill du hitta mer inspiration om ATC-er så kan du kika in i bloggen här!

Hoppas ni har en skön sommar och att ni hittar lite pysselskugga ni också! Simma lugnt!

/Jennie, a.k.a jenandtricks

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar