Rolig vikning, tagning 2

Det här med lite annorlunda vikningar var roligt. Jag inspirationssurfade på Pinterest och hittade denna variant som jag sedan fick anpassa till vad jag hade hemma. Man skapar en kortbas av ett helt 12×12 och gör det till den bredd man önskar. Man viker sedan över en flik som man tar ett hål igenom och lyfter fram en panel i detta hål. Konstig förklaring? Ja, absolut, se nedan istället *big smile*.

Denna vikning visade sig också vara ett bra sätt att använda de söta mönsterpapper man har samlat på sig hemma. I detta fall så är det Echo Parks Let’s be mermaids. Kortet är gjort av en hel sida sida 12×12 papper som jag har skurit ned till 4,25″ i bredd. Sedan bestämmer man höjden på kortet själv beroende på hur stor övervikande del man vill ha. I mitt fall så ville jag ha 2,5″ (12-2,5=9,5, alltså så ska jag biga nästa del vid 9,5/2=4,75).

Jag ville ha ”stitching” på mina paneler så jag skar ut dem med den största av Lawn Fawns Large Stitched Rectangles, klistrade fast dem med dubbelsidig tejp och klippte av det som blev ”över” med en sax. Den översta panelen fick också sin hälsning ditstämplad och heat embossad.

Sedan var det dags för cirkelhålet genom den övervikta flärpen. Jag placerade en cirkeldie i mitten (med ögonmått) och körde det genom min Big Shot die cutting maskin. Så här ser det ut efteråt när flärpen är uppvikt. Insidan fick också lite dekoration med stämplar från Lawn Fawns Mermaid for you och Ahoy matey stämpelset. Stämpelfärgerna är också från Lawn Fawn.

Dags för att fylla igen hålet vi just gjorde så jag tog sedan en storlek mindre Lawn Fawn Scalloped circle stackables och skar ut i blått cardstock. Jag tog sedan ytterligare en storlek mindre cirkel-die och skar ut i en annan blå cardstock. Använde även här Lawn Fawns Stitched wave border dies. De två blå panelerna klistrades ihop och till sist dekorerades denna cirkel med en sjöjungfru från Lawn Fawns Mermaid for you stämpelset och klistrades direkt på nedan panel.

Se till att du bara har klister/tejp på den nedre delen av cirkeln och måtta in den så att det går att vika över flärpen utan problem.

För att flärpen ska stanna nere så bör man göra någon typ av låsmekanism. Jag limmade ihop tre koraller från samma stämpelset och fäste endast den nedre delen med lim. Sedan viker man in flärpen bakom denna och den håller den på plats. Om jag hade gjort om kortet hade jag valt en annan bild som inte var fullt så ”finlemmad”. Ett annat sätt att göra det är att sätta fast t.ex en banner med en brad innan man limmar på mönsterpappret på kortbasen.

Enda nackdelen jag hittade med denna vikning var att det inte går att ställa kortet upp om man vill visa upp det hemma. Å andra sidan så fick man väldigt god plats att skriva på insidan =)

Hoppas du testar på en rolig vikning i ditt nästa kortprojekt!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar