Kortlek

Hajar ni? Kort-lek. 🙂

Ja, jag har dålig humor, men det är nedrans kul att göra kort och i helgen har jag pysslat med goda vänner och gjort några kort. Ett av dem var ett beställningskort till en blivande 18-åring som är besatt av Elvis – jag lät min Silhouette Cameo jobba lite och skapade en skärfil med en Elvissilhuett som blickfång.

Jag har använt de färdiga kortbaserna från Anita’s – de vita i storleken 10,5 x 14,8 cm – och lagt på lager med svart och vit cardstock. För att få den fina bakgrunden med noter har jag använt en embossingfolder från Darice som heter Sheet Music i min Big Shot. Elvissilhuetten limmade jag fast med Turbo Tacky Glue från Aleene’s – torkar snabbt, vilket jag älskar! Sifforna är utstansade i silverfärgad cardstock med Altenews Bold Numerals die. En tunn linje gjord med Fineliner (0,2 är min favoritstorlek) fick vara den sista finishen på kortet.

Kort nummer två och tre idag är gjorda med några av de nya Distress Oxides-dynorna (Mustard Seed, Ripe Persimmon och Mowed Lawn).

Till kort nummer två har jag använt stämpelsetet Floral Frame från Altenew. Jag har färglagt slarvigt, med vilje, med ovan nämnda Distress Oxides-färger som jag tryckt av på plast.

På kort nummer tre har jag använt tekniken ink smooshing och gjort en färgglad bakgrund med en enkel textstämpel från Mama Elephants Garden Frame-set. Finelinerpennan har fått jobba även på detta kort – jag har svårt att låta bli mina pennor, det är ett faktum. 🙂

Pyssla lugnt!

 

 

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar